Догори
Дати відгук

Позбавляємося від печії без ліків: 3 простих способи

Печія після їди завдає багатьох незручностей.

1 хв на прочитання05 Вересня 2023, 23:50
Поділитись:

Печія є поширеним симптомом кислотного рефлюксу, стану, у якому частина вмісту шлунка потрапляє у стравохід. Це створює пекучий біль у нижній частині грудної клітки. Періодична печія є звичайним явищем і не викликає занепокоєння. Більшість людей можуть впоратися з дискомфортом від печії самостійно.

«Печія після їди завдає багатьох незручностей. Це неприємний стан, який пропонують лікувати дорогими ліками. Але є прості й доступні засоби. І працюють вони не гірше за таблетки. Ось мої рецепти, які використовую протягом п’яти років.

Розчин соди

Найвідомішим способом якнайшвидшого позбавлення печії є прийом розчину соди. Можна розвести щіпку соди в одній склянці кип’яченої води і випити. Тільки, будь ласка, не перестарайтеся з содою, адже нейтралізуючи соляну кислоту, водночас вона призводить до утворення бульбашок газу, які провокують появу відрижки.

Молоко

Те саме стосується й молока. Його часто радять пити при печії, адже у шлунку воно перетравлюється з виділенням молочної кислоти. При потраплянні на слизову оболонку стравоходу вона подразнює її так само, як і соляна кислота. Молоко краще брати нежирне.

Мінеральна вода

Можна також випити склянку негазованої мінеральної води.

Я використовую всі три методи. Треба тільки, щоб вдома були сода, молоко і мінералка. Справляюся з проблемою і економлю на таблетках.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я