Догори
Дати відгук

Потік звернень громадян щодо несправедливого розподілу графіків відключення електрики перевірять

Вивчатимуть, як саме обленерго дотримуються принципу соціальної справедливості під час розподілу електроенергії.

2 хв на прочитання11 Липня 2024, 12:30
Держенергонагляд перевірить обленерго Держенергонагляд перевірить обленерго
Поділитись:

В "Укренерго" попередили, що температура по країні перевищує +30 С. За прогнозом Диспетчерського центру "Укренерго", сьогодні на максимумі споживання на 7% перевищує аналогічний вчорашній показник. Це крім основної причини відключень - існуючого суттєвого дефіциту енергії в системі, який є наслідком російських терористичних нападів на українську енергетику. Тож відключень електрики буде більше. 

Як відомо, сьогодні, 11 липня, обленерго застосовують обмеження споживання протягом всієї доби. З 16:00 до 23:00 – для компенсації дефіциту енергії в системі будуть задіяні чотири черги відключень, в інші години – три черги. 

Державна інспекція енергетичного нагляду України (Держенергонагляд) поглиблено перевірить застосування операторами системи розподілу (обленерго) графіків погодинних відключень і справедливого розподілу електроенергії в областях.  

"Держенергонагляд тримає на постійному контролі питання застосування графіків погодинних відключень. Ми уважно відстежуємо потік звернень громадян щодо несправедливого розподілу. І вже бачимо кілька областей, де, очевидно, найближчим часом відбудеться поглиблена перевірка", - сказав  глава інспекції Руслан Слободян в ефірі телемарафону "Єдині новини".

За його словами, на місцях вивчатимуть, як саме обленерго дотримуються принципу соціальної справедливості під час розподілу електроенергії.

Як зазначив голова Держенергонагляду, наразі лідером за кількістю скарг з боку споживачів є Дніпропетровська область, і найвірогідніше, що поглиблена перевірка почнеться саме з цієї області, після чого відбудеться ще в п'яти-шести регіонах. Також він пояснив, що графіки погодинних відключень можуть не дотримуватися через те, що на стабілізаційні відключення накладаються аварійні, спричинені, зокрема, спекою.

"Водночас є обґрунтовані підозри, що деякі обленерго не зовсім правильно застосовували графіки погодинних відключень. Це ми ретельно перевіримо. За результатами буде видано відповідні приписи про усунення порушень із рекомендаціями щодо подальшого їх уникнення", - констатував Слободян.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Енерго
Більше з GreenPost