Догори
Дати відгук

Поставка в Україну китайської вакцини Sinovac затримується

Що конкретно стало причиною затримки — очільник МОЗ не уточнював.

1 хв на прочитання03 Березня 2021, 10:45
Китайська вакцина прибуде в Україну через місяць після реєстрації Китайська вакцина прибуде в Україну через місяць після реєстрації
Поділитись:

Китайський препарат для вакцинації від коронавірусу Sinovac не прибуде в Україну вчасно. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає НВ. 

«Вакцину було зареєстровано 6 лютого в Китаї, тобто 6 березня вони мають поставити її в Україну. Я дав доручення, щоб ситуацію з’ясували в контрагента, але мені щось підказує, що може бути перенесення термінів», — сказав Степанов.

Озвучити конкретні терміни поставки препарату та причини, чому він може затримуватися, очільник МОЗ не захотів. За його словами,  перші 700 тис. доз Україна повинна отримати протягом 30 календарних днів після реєстрації вакцини.

До слова, індійська вакцина AstraZeneca теж не прибула в Україну вчасно. Тоді Максим Степанов списав усе на логістичні труднощі. 

Як ми писали раніше, Міністерство охорони здоров'я змінило дорожню карту вакцинації проти коронавірусу. До списку на першочергову вакцинацію включили спортсменів, діячів культури та служителів культу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.