Посмертне донорство: органи двох людей врятували 6 життів

1 хв на прочитання11 годин тому
ФОТО: Трансплантація органів від посмертних донорів / МОЗ

Завдяки згоді на посмертне донорство двох родин, 6 пацієнтам пересадили життєво важливі органи.

Завдяки згоді двох родин на посмертне донорство, шести пацієнтам пересадили критично важливі для них органи. Для термінової трансплантації серця 59-річному чоловіку з Волині використали гелікоптер Нацполіції. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я.

Завдяки згоді на посмертне донорство двох родин, 6 пацієнтам пересадили життєво важливі органи. Для термінової пересадки серця 59-річному чоловіку з Волині використали гелікоптер Нацполіції. Про це розповіли у четвер в МОЗ, передає УНН. 

Чоловіку Миколі з Волині діагностували кардіоміопатію. Потреба в трансплантації серця стала настільки високою, що без неї життя рахувалося на лічені дні.  

Коли серце знайшли, виникла проблема як його доставити. А перевезти його треба було на відстань 600 кілометрів. Проте донорське серце "живе" приблизно 4 годин. Тоді медики залучили гелікоптер з Центру авіаційного забезпечення Національної поліції України. 

Того ж дня, рятівні пересадку органів провели ще 5 пацієнтам у двох центрах трансплантації. У Інституті Шалімова пересадили три нирки і печінку. Ще одну донорську нирку пересадили у Черкаському Онкоцентрі.

У МОЗ уточнили, що стан усіх пацієнтів задовільний, вони йдут на поправку. У відомстві подякували родинам померлих донорів за їхні рішення і довіру до медиків. 

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: