Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Посадовиця банку привласнила майже 4 млн грн клієнта - с/г підприємства

Посадовиця банку привласнила майже 4 млн грн клієнта - с/г підприємства

Їй інкриміновано привласнення та заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах

2 хв на прочитання31 Січня 2024, 18:40
 Посадовиця банку привласнила майже 4 млн грн с/г підприємства Посадовиця банку привласнила майже 4 млн грн с/г підприємства
Поділитись:

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури спільно із Черкаською окружною прокуратурою повідомлено про підозру службовій особі банківської установи.

Їй інкриміновано привласнення та заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, підробку документів та легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 1 та ч. 2 ст. 200, ч. 1 ст. 209 КК України).

Слідством встановлено, що посадова особа однієї з банківських установ,  використовуючи своє службове становище, підробила документи на переказ коштів та привласнила понад 4 млн грн клієнта банку – сільськогосподарського підприємства.

Частину коштів в сумі майже 4 млн грн жінка перерахувала на власний рахунок та перевела в готівкову форму. У своїй схемі вона використала послуги інших фізичних осіб, які не були обізнані про незаконні дії.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюють слідчі СВ Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 5 ст. 191 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Санкція ч. 2 ст. 200 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від п'яти до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Санкція ч. 1 ст. 209 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років та з конфіскацією майна.

Більше новин читайте на Green Post.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.