Догори
Дати відгук

Порт Ізраїлю зазнає чималих втрат через події у Червоному морі

Криза судноплавства також загрожує іншим міжнародним портам країни

1 хв на прочитання28 Січня 2024, 13:34
Порт Ізраїлю зазнає величезних збитків Порт Ізраїлю зазнає величезних збитків
Поділитись:

Через зростаючу загрозу судноплавству в Червоному морі, ізраїльський порт Ейлат зазнаває збитків. За даними Africa News, прямі економічні втрати порту Ейлату становлять приблизно 3 мільярди доларів через майже повністю зупинені вантажні потоки, викликані постійними обстрілами хуситів з Ємену.

Генеральний директор порту Ейлат Гідеон Ґольбер зазначив, що всі вантажі, які раніше прибували через Баб-ель-Мандебську протоку з Китаю, Японії, Південної Кореї та Індії, тепер припинили постачання. Судна відмовляються проходити через цю протоку через ризик обстрілів.

У зв’язку зі складнощами, порт Ейлат може бути не здатним підтримувати поточний рівень роботи принаймні до лютого. Якщо уряд Ізраїлю не знайде розв’язання цієї проблеми, можливе скорочення робочих місць в порту. Порт Ейлат, який в основному спеціалізується на імпорті автомобілів і експорті калійних добрив, є важливим ланцюжком у торгівельних операціях між Азійсько-Тихоокеанським регіоном та Ізраїлем.

Криза судноплавства також загрожує іншим міжнародним портам країни, таким як Хайфа та Ашдод, через які пройшов щонайменше 30% імпортних товарів Ізраїлю. Ці порти здійснюють транспортування через Червоне море та Суецький канал.

Більше новин читайте на Green Post.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.