Догори
Дати відгук

Поради щодо реформування медицини відтепер даватиме Медична рада при МОЗ

Медичну раду при МОЗ було створено 2 липня.

1 хв на прочитання14 Липня 2020, 11:17
Поділитись:

Медична рада при МОЗ, яка займатиметься питаннями реформування медицини, провела своє перше засідання.  Про це на брифінгу  розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов,  а також ідеться у повідомленні на сайті відомства.  

" Основне  завдання ради - поради щодо реформування медицини, втілення медичних технологій, розвиток нових технологій, питання освіти ... Це стосується і реформування окремих галузей високоспеціалізованої допомоги, психіатричної меддопомоги, протитуберкульозної допомоги, як фінансувати ті чи інші невеликі районні лікарні", - зазначив Степанов.

Відомо, що у ході першого засідання Ради, яке відбулося вчора, 13 липня, учасники обговорили нагальні питання порядку денного: прогрес  України у боротьбі з коронавірусною хворобою COVID-19, умови вступу на навчання у медичні ВНЗ та проходження інтернатури, а також питання функціонування трансплантаційної, кардіологічної та онкологічної галузей.

Нагадаємо що Медичну раду при МОЗ було створено 2 липня. Головою Медичної ради є Максим Степанов, заступником голови  ради обрано кардіохірурга Василя Лазоришинця, секретарем — анестезіолога Сергія Дуброва.

Відомо, що в  Україні внаслідок медреформи персонал психіатричної лікарні скорочують, а пацієнтів випускають на вулиці.

Наразі, проти медреформи виступає 40% українців.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.