Догори
Дати відгук

Популярний гербіцид погіршує здоров'я майбутніх поколінь

Ідеться, як мнімум, про захворювання простати і нирок, а також про ожиріння.

1 хв на прочитання10 Грудня 2020, 09:30
pixabay pixabay
Поділитись:

Вплив гербіциду гліфосату, який сьогодні  є досить популярний у використанні,  викликає генетичні зміни у щурів, які можуть бути пов'язані із зростанням  захворюваності наступних поколінь гризунів.   

Вчені надали докази того, що викликані гліфосатом зміни в спермі щурів, які зазнали впливу, можна використовувати в якості біомаркерів для визначення схильності у наступних поколінь до захворювань простати і нирок, а також до ожиріння і виникнення відразу декількох захворювань.

За словами Майкла Скіннера, одного з авторів дослідження, опублікованого в журналі Epigenetics, незважаючи на обмежені масштаби, дослідження, в якому були протестовані групи поколінь приблизно по 50 щурів у кожній, дає основу для створення нового діагностичного інструменту.

В ході дослідження було виявлено, що  щури в третьому і четвертому поколінні, чиї попередники зазнали впливу хімічної речовини, досягли середнього віку, але 90% з них мали одну або кілька з цих проблем зі здоров'ям, що значно вище, ніж у контрольній групі.

Відомо про п'ять продуктів, які кожен має їсти взимку.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost