Догори
Дати відгук

Пасажири влаштували бунт, щоб вийти з потяга в Тернополі (відео)

Через "червону" зону карантину в місті заборонена зупинка потягів та рейсових автобусів, а голова МОЗ погрожує регіонам-порушникам введенням режиму надзвичайної ситуації

3 хв на прочитання03 Серпня 2020, 22:56
Фото - РБК-Україна Фото - РБК-Україна
Поділитись:

У Тернополі пасажири потяга зчинили бунт, щоб домогтися зупинки у місті попри заборону «Укрзалізниці». В понеділок, 3 серпня, на позачерговій сесії міської ради про це розповів міський голова Тернополя Сергій Надал. 

Мер зазначив, що після того, як Тернопіль внесли до «червоної» карантинної зони, в мерію почали надходити повідомлення від місцевих жителів, які стали заручникам ситуації на залізниці. Він зачитав одне з них. 

«Саме зараз перебуваємо у потягу №49, на який «Укрзалізниця» нам продала квитки учора вже після внесення Тернополя до «червоної» зони. Про те, що потяг не зупинятиметься у Тернополі, дізналися від провідниці. Начальник потяга вибачився і запропонував виходити у Хмельницькому або у Львові о першій годині ночі або о четвертій відповідно. Нас таких заручників – 15 лише в одному вагоні. Чому нас як злочинців етапують заблокованими в потягу без права і можливості вийти в рідному місті?», – озвучив повідомлення мер. 

Він також повідомив, що сьогодні вранці люди таки домоглися зупинки потяга у Тернополі, який прибував з Херсона. 

«Там їхало 85 тернополян, їхали батьки з дітьми, хворими на ДЦП. Тільки коли люди вчинили бунт, керівник потяга таки погодився зупинитися і висадити людей в Тернополі», – розповів Надал.

За його словами, сьогодні вранці поліція також чинила спроби зупинити рух громадського транспорту в Тернополі. Відтак мер висловив обурення діями як керівництва держави, так і місцевої поліції, стверджуючи, що підстав для внесення Тернополя у червону зону немає. 

«Замість порадитися з місцевим самоврядуванням, як разом розв'язувати проблему, вони приймають рішення диктаторським силовим методом. Ми вже це проходили у 2013-2014 роках. Я закликаю керівників держави: не повторюйте помилок Януковича, погано закінчується. Я звертаюся до підрозділів поліції міста. Хочу вам нагадати гасло поліції 2014 року – «поліція з народом». Дійте в межах закону, але так, щоб не шкодити людям. Я розумію, що вам приходять різні команди. Але є одна команда – це закон, це Конституція. Не знаєте як діяти – дійте по закону, по совісті, по честі. Думайте, що ви робите!», – закликав поліцейських міський голова.  

Крім того, мер вимагає не припиняти транспортне міжміське сполучення.

"Я звертаюся до регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній державній адміністрації! Я вимагаю не зупиняти міжміське автобусне сполучення з Тернополем та відмінити заборону зупинки на залізничній станції!", - закликав Надал.

Тим часом, регіонам України, які потрапили в "червону зону" з розповсюдження коронавірусу, але відмовилися посилювати адаптивний карантин, загрожує режим надзвичайної ситуації через заповнення ліжок в лікарнях. Про це повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24" міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Нагадуємо, чиновники трохи помилились: Луцьк потрапив до "червоної зони" карантину випадково.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Зображення згенероване ШІ
У Франції схвалили законопроект про заборону дискримінації за волоссям
1 хв на прочитання53 хвилини тому
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання3 години тому
Фото з відкритих джерел
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання6 годин тому
Сніданок Шкідливі звички Фрукти Поради дієтолога
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання6 годин тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Петрів піст: як легше пережити ці дні та втихомирити серце
1 хв на прочитанняВчора
Під час будівництва Палацу спорту у Тернополі директор "наварив" 25 млн грн
1 хв на прочитанняВчора