Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Понад 58 млн грн збитків: на Закарпатті судитимуть керівництво водного господарства

Понад 58 млн грн збитків: на Закарпатті судитимуть керівництво водного господарства

Наразі обвинувальні акти стосовно двох людей за фактом службової недбалості

1 хв на прочитання18 Квітня 2023, 14:09
Поділитись:

На Закарпатті судитимуть керівництво одного з міжрайонних управлінь водного господарства за службову недбалість. Збитки склали понад 58 мільйонів гривень, — повідомили на сайті Закарпатської обласної прокуратури.

"В.о. начальника управління уклав із підприємцем договір на виконання робіт із розчистки русла р. Тиса. При цьому не перевірив, що в останнього немає необхідних для цього документів — відповідних погоджень та спецдозволів на користування надрами. Раніше таку ж службову недбалість при укладенні договорів із вказаним ФОПом допустив і попередник підозрюваного на посаді — нині в.о. заступника начальника управління", — йдеться в повідомленні.

За інформацією прокуратури, протягом 2017-2020 років під виглядом розчистки русла на території Хустського району здійснювали незаконний видобуток піщано-гравійної суміші. Збитки склали понад 58 млн грн.

"Згаданого підприємця у вересні 2022 року засудили за незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення", — додали у прокуратурі Закарпаття.

Наразі обвинувальні акти стосовно двох людей за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, скерували до суду. Їм загрожує до 5 років позбавлення волі.

Раніше ми писали: З України намагалися вивезти скрипку Страдіварі, митники на Одещині знайшли її у багажнику серед купи пакунків (ФОТО)

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.