Догори
Дати відгук

Помилки, які призводять до старечого слабоумства

Причини та звички,які призводять до старечого слабоумства.

1 хв на прочитання12 Червня 2022, 23:50
Поділитись:

Надлишок алкоголю. Дослідження показують, що надмірне вживання спиртних напоїв призводить до проблем із мозком. Високий рівень алкоголю підвищує ризик старечого недоумства та характерних мозкових ушкоджень.

Гіпертонія. Підвищений артеріальний тиск ушкоджує кровоносні судини у головному мозку, що провокує їх протікання і навіть розриви. А ослаблені кровоносні судини схильні до закупорок, які перешкоджають проникненню насиченої киснем крові в мозок. Це здатне спровокувати інсульт і старече недоумство.

Сидячий спосіб життя. Малорухливий спосіб життя пов'язаний із зменшенням об'єму мозку, що негативно впливає на згадку. Якщо ми довгий час сидимо, це призводить до витончення середньої скроневої частки мозку. Особливо небезпечний цей процес для осіб середнього та похилого віку.

Куріння. Тютюн завдає непоправної шкоди нашому мозку, скорочуючи приплив кисню. У курців виникають характерні проблеми із запам'ятовуванням імен та осіб. Ця звичка збільшує ризик інсульту у чоловіків та жінок у кілька разів. Але через 5 років після відмови від куріння цей ризик знижується до середнього.

Нагадаємо, мавпяча віспа дійшла Польщі: зафіксовано перший випадок.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я