Догори
Дати відгук

Польські суди винесли перші вироки щодо зернової блокади

Зважаючи на масштаби злочину, сума покарань є лише символічною

1 хв на прочитання16 Жовтня 2024, 19:40
Суди винесли перші вироки щодо зернового блокування Суди винесли перші вироки щодо зернового блокування
Поділитись:

Регіональна прокуратура в Жешуві півтора року розслідує скандал з імпортом зерна з України до Польщі у 2022-2023 роках. Справа стосується зловживань, пов’язаних із ввезенням на польський ринок зерна, заявленого для технічних цілей, тоді як насправді товар призначався для харчових цілей, пише "Агропортал", з посиланням на  tygodnik-rolniczy.pl.

Як повідомила прокурор Дорота Соколовська-Мах, у вчиненні кримінальних та кримінально-податкових злочинів слідчі висунули обвинувачення 19 особам.

Підозрюваним інкримінували, серед іншого, введення митних органів в оману шляхом використання недостовірної документації, зокрема податкових накладних, щодо типу імпортованого товару.

Наразі чотирьом підозрюваним заборонено виїзд із країни, вони перебувають під наглядом поліції. На них також накладено майнову заставу. 

У прокуратурі також повідомили, що провадження щодо чотирьох осіб завершено. Двом із них присудили 4 тис. і 6 тис. злотих штрафів. Засуджені також мають покрити судові витрати. Зважаючи на масштаби злочину, сума покарань є лише символічною.

За даними Вищої контрольної палати, протягом 16 місяців 541 компанія імпортувала з України загалом 4,3 млн т зернових та олійних культур на суму 6,2 млрд злотих. 

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.