Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Війна
  • Полк непідготовлених мобілізованих із Іркутської області майже повністю знищено

Полк непідготовлених мобілізованих із Іркутської області майже повністю знищено

Мобілізовані не мають військової підготовки - це вчорашні будівельники, водії, менеджери.

2 хв на прочитання03 Березня 2023, 13:24
Поділитись:

З 28 лютого на 1 березня непідготовлених мобілізованих з Іркутської області у складі полку 1439 року першого та другого батальйону відправили на штурм Авдіївського укріпрайону під Донецьком. Родичі двох мобілізованих повідомили , що весь полк практично знищений - кілька людей поранено, решта загинула, але вважаються зниклими.

- Мій віддзвонився - осколкове, у шпиталі. Каже, від полку нічого не лишилося. Відомо поки що лише про двох поранених, інші або загинули, або кинуті там у важкому становищі. Йому дадуть лише тиждень! Потім знову кинуть "на передок"! – каже дружина мобілізованого Світлана (ім'я змінено).

Іркутські чиновники поїхали до "ДНР", де мобілізовані скаржилися на командування. Вони мають намір "налагодити зв'язок" із полком, що базується в "ДНР". Імовірно, мова йде про похід 1439 року.

Делегація іркутського уряду також доставить на окуповані території України у Донецькій республіці гуманітарну допомогу солдатам.

27 лютого мобілізовані склали вже третє звернення до Володимира Путіна зі скаргою на дії командування з так званої "ДНР". За словами солдатів, які перебувають під командуванням Слов'янської бригади так званої "ДНР", їх відправляють на штурм без розвідки, зв'язку та підтримки артилерії, а на скарги, що у мобілізованих "немає можливості виконати наказ", їх обіцяють переслідувати за дезертирство. "Приклад: "поїдете за статтею за дезертирство, у вас будуть неприємності з комендатурою та військовою поліцією, ми розформуємо вас по дві людини і відправимо в наступ, з якого ви не повернетеся", - йдеться у зверненні.

При цьому мобілізовані не мають військової підготовки - це вчорашні будівельники, водії, менеджери. Багато з них віком від 40 років з хронічними хворобами.

Мобілізовані стверджують, що командування забирає з поля бою лише солдатів із "ДНР" з легкими пораненнями. Тяжкопоранених та вбитих залишають на позиціях, оскільки "бояться втратити техніку". Убиті росіяни вважаються зниклими безвісти, а поранених все ж таки евакуюють раз на добу на ношах. Військова поліція затримала замполіта полку з позивним "Скеля", який намагався пояснити командуванню, що "вчорашні водії, зварювальники, меблярі та металобрухти не можуть ставитись до елітного підрозділу штурмовиків і не мають для цього навичок".

Джерело: Сибирь.Реалии

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023