Догори
Дати відгук

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом пожежі та загибелі котів у притулку

У ньому перебувало приблизно 60 котів.

1 хв на прочитання24 Вересня 2023, 20:24
Поділитись:

Київські поліцейські розслідують пожежу у притулку для котів, яка призвела до загибелі тварин.

Столичні правоохоронці розпочали кримінальне розслідування стосовно пожежі, що сталася у притулку для котів у Голосіївському районі Києва. За попередніми даними, в результаті пожежі загинули 7 котів, а інших вдалося врятувати, – повідомляє поліція Києва.

Подія сталася на вулиці Заболотного 23 вересня близько 23:00. Пожежу ліквідували вогнеборці Державної служби з надзвичайних ситуацій, і на місце події також прибули правоохоронці і медики.

Притулок для котів був зведений волонтерами, які доглядали за тваринами. У ньому перебувало приблизно 60 котів. Попередньо встановлено, що 7 котів загинули внаслідок пожежі, а інших тварин з опіками доставили до ветеринарної клініки.

Поліція розпочала розслідування за статтею 194 Кримінального кодексу України – умисне знищення або пошкодження майна, що призвело до тяжких наслідків. Також розглядається питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 299 Кримінального кодексу України – жорстоке поводження з тваринами.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost