Догори
Дати відгук

Поліція на Вінниччині знешкодила міжрегіональний наркосиндикат (ФОТО)

За цінами «чорного» ринку вартість вилученої наркоти сягає 10 млн грн.

1 хв на прочитання20 Травня 2024, 20:46
Фото: поліція Вінницької області Фото: поліція Вінницької області
Поділитись:

На Вінниччині поліцейські знешкодили міжрегіональний наркосиндикат, ліквідували діяльність трьох нарколабораторій та вилучили наркотиків і психотропів на понад 10 млн грн. Про це повідомляє поліція Вінницької області.

Із трьох лабораторій вилучено 18 кг амфетаміну в сухому та концентрованому вигляді, 5 кг канабісу елітного сорту, прекурсори та 200 л хімреактивів, хімічно-лабораторне обладнання, яке використовувалося під час синтезу психотропу, пакувальні матеріали, електронні ваги, гроші в загальній сумі у гривневому еквіваленті понад 1 млн грн, 6 автомобілів, банківські та сім-карти, чорнові записи, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, документи й інші речові докази.

За цінами «чорного» ринку вартість вилучених наркотичних засобів, психотропів та прекурсорів сягає 10 млн грн.

Фото 1/4

Поліція інформує, що хімічні речовини та лабораторне обладнання замовляли через мережу Інтернет й отримували у поштових відділеннях. В нарколабораторіях працювали так звані «лаборанти» і фасувальники, були ще охоронці та водії. Потім товар забирали кур’єри, котрі оптом доставляли його замовникам із рук у руки чи через Телеграм-канал у різні регіони. Далі вже амфетамін ширився закладками.

У справі фігурують 10 зловмисників віком від 27 до 62 років. Їм оголошено підозри за ч.ч. 2, 3 ст. 307 та ч.ч. 2, 3 ст. 311 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.