Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Поліцейські повідомили про підозру трьом жителям Одещини у незаконній порубці дерев (ФОТО)

Поліцейські повідомили про підозру трьом жителям Одещини у незаконній порубці дерев (ФОТО)

Дозвільних документів на здійснення даного роду діяльності у правопорушників не було

2 хв на прочитання14 Грудня 2023, 17:45
Незаконна порубка дерев на Одещині - повідомлення про підозру Незаконна порубка дерев на Одещині - повідомлення про підозру
Поділитись:

Своїми діями правопорушники заподіяли державі збитків на суму понад 70 тисяч гривень. За скоєне їм загрожує покарання від штрафу до позбавлення волі. Про це повідомляє ГУ Нацполіції Одеської області. 

У серпні житель Татарбунар спиляв у лісосмузі поблизу міста акацію. Збитки, завдані громаді, були оцінені фахівцями у трохи більше 29 тис. гривень.

А у вересні двоє інших містян прибули на легковому автомобілі одного з них в полезахисну смугу поблизу села Павлівка Болградського району і спиляли три софори. Поліцейські припинили протиправні дії чоловіків, коли ті розпиляли дерева на колоди і підготували для транспортування. За підрахунками фахівців, завдана шкода була оцінена майже в 44 тисячі гривень. 

Дозвільних документів на здійснення даного роду діяльності у правопорушників не було. Поліцейські вилучили у них в якості речових доказів бензопили, деревину та транспортний засіб. 

Отримавши висновки експертів та зібравши достатньо інших доказів, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської та Болградської окружних прокуратур повідомили  фігурантам про підозру у незаконній порубці дерев у лісових насадженнях, що заподіяло істотну шкоду, у тому числі вчиненій за попередньою змовою групою осіб. Ці злочини кваліфікуються за ч. 1 та ч. 2 ст. 246 Кримінального кодексу України.

Зазначимо, що ч. 1 ст. 246 ККУ передбачає покарання штрафом від 17 до 25,5 тис. гривень або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, а ч. 2 цієї ж статті – обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Слідство триває.

Поліцейські вкотре наголошують: неконтрольована порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, що здійснюється без лісорубного квитка, ордера чи лісового квитка є протизаконною, і наносить шкоду природньому середовищу.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.