Догори
Дати відгук

Подружжя із США оштрафували на 28 тис. доларів за жорстоке поводження з дитиною: суд відбувся в Уганді

Їм також наказали відшкодувати дитині моральну шкоду в розмірі 100 мільйонів угандійських шилінгів (26 тисяч доларів США).

1 хв на прочитання01 Листопада 2023, 20:39
Подружжя із США оштрафували за жорстоке поводження з дитиною Подружжя із США оштрафували за жорстоке поводження з дитиною
Поділитись:

Суд в Уганді оштрафував подружжя зі США, яке визнало себе винними в жорстокому та недбалому поводженні зі своїм 10-річним прийомним сином. Цей випадок став шокуючим прикладом нелюдського поводження з дитиною. 

Як повідомляє "life.pravdа", з посиланням на Reuters, подружжя Ніколаса і Маккензі Спенсер з Південної Кароліни, яким  близько 30 років, затримали в грудні минулого року. Подружжя було затримано і звинувачено в торгівлі людьми та тортурах.

Суддя вирішив звільнити обвинувачених під заставу, але вони визнали себе винними у менш серйозних звинуваченнях. Пару засудили до двох місяців арешту та наклали штраф. Суд також вимагав від них відшкодувати дитині моральну шкоду.

Адвокати подружжя стверджують, що вони намагалися належним чином доглядати за хлопчиком, але через відсутність досвіду виховання можливо перестаралися. Цей випадок підкреслює необхідність належної підтримки та освіти для прийомних батьків, особливо коли має справу з дітьми з особливими потребами.

Їх звинуватили в торгівлі людьми та тортурах щодо 10-річного хлопчика, якого вони виховували протягом двох років в Кампалі – столиці Уганди. Відомо, що дитина має особливі потреби. 

Суд також зобов'язав обвинувачених сплатити штраф у розмірі приблизно 9,3 мільйона угандійських шилінгів (2460 доларів). Їм також наказали відшкодувати дитині моральну шкоду в розмірі 100 мільйонів угандійських шилінгів (26 тисяч доларів США).

За словами адвоката подружжя,  у хлопчика були психіатричні проблеми. Пара нібито намагалася доглядати за ним належним чином, але, оскільки не мала досвіду виховання, то "можливо, зайшла занадто далеко".

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.