Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • «Податок на рожеве»: чому товари для жінок коштують дорожче, але подарунки зазвичай роблять чоловіки

«Податок на рожеве»: чому товари для жінок коштують дорожче, але подарунки зазвичай роблять чоловіки

У природі те саме — подарунки зазвичай приносять самці.

2 хв на прочитання08 Березня 2023, 07:33
Поділитись:

Доки точаться дискусії про те, що саме слід святкувати 8 березня й чи варто його святкувати взагалі, багато чоловіків просто продовжують скупляти букетики та тортики.

«У природі те саме — подарунки зазвичай приносять самці. Бо вони зроблять свою справу і втечуть гуляти, а от самочці ще треба виносити та народити потомство. Подарунки частково компенсують нерівність. Тож даруйте їх частіше. Дівчатам взагалі важче жити. А ще – і дорожче», — переконаний маркетолог, психолог Микола Молчанов.

Він розповідає про дослідження цін, проведене у 2015 р. управлінням у справах споживачів Нью-Йорка. З'ясувалося, що товари для жінок коштують на 7 % дорожче, ніж чоловічі аналоги. Жінки платять більше у 42 % випадків, причому багато за що: за іграшки, одяг, побутові предмети і, звичайно, косметику. Остання дорожча за чоловічі версії в середньому на 13 %, шампуні — на 48 %.

«Це «податок на рожеве». Рожевий дитячий самокат коштує вдвічі дорожче тільки тому, що він рожевий. Ціна зростає за рахунок відмінностей, які є лише в голові», — говорить маркетолог.

Окрім того, розповідає експерт, науковці проводять лабораторні досліди спочатку на щурах-самцях, і лише якщо все пройшло вдало — потім підключаються самиці. Річ у тім, пояснює Молчанов, що «у дівчат усе складно»: через фізіологічні особливості відбуваються регулярні гормональні, а за ними — і поведінкові зміни; крім того, жінки більш чутливі, готові жаліти навіть лиходіїв; чоловіки схильні до обману, а жінки, навпаки, майстерні у розкритті цих обманів.

«Тож дівчат я вітаю з 8 березня, бажаю більше подарунків і цього непростого жіночого щастя. А хлопцям нагадую: жінки — інші. Чим чудові», — підсумовує маркетолог.

Також ми розповідали про 6 корисних звичок, які роблять жінку після 40 років привабливішою.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost