Лікар-дієтолог Наталія Круглова пояснила, які продукти сприяють виникненню інфаркту. Найчастіше, за її словами, такими "провокаторами" стають продукти з високим вмістом солі та трансжирів.
З погляду розвитку серцево-судинних захворювань, небезпечно все, що сприяє набору ваги. Саме зайві кілограми є одним із факторів ризику розвитку інфаркту.
Також одним з факторів ризику інфаркту є підвищення артеріального тиску. Є деякі компоненти їжі, які можуть цьому сприяти. Наприклад, сіль. При її надлишку в раціоні в особливо чутливих людей може підвищуватися артеріальний тиск. ", – попередила експерт.
Також до продуктів, які можуть провокувати інфаркт, Наталія Круглова віднесла кофеїн, який може бути причиною підвищеного тиску та солодощі. Як приклад останніх вона навела вафлі. Вона вказала, що не рідко у покупних солодощах утримуються трансжири. Це теж сприятливий фактор розвитку захворювань серцево-судинної системи.