Голубці — традиційна страва української кухні, її завжди готували на День народження, Новий рік та Різдво. Є пісна альтернатива м’ясним голубцям, нічим не гірша — тим більше хоч у піст забороняється вживання м’яса, проте риба в певні дні дозволена. Такої порції пісних голубців точно вистачить на велику компанію гостей, навіть якщо їх буде двадцятеро. За потреби ви можете зменшити порцію вдвічі. Готувати цю страву можна також у мультиварці. Найкраще підійде минтай або морський окунь.
Інгредієнти:
капуста — 2 качани;
рис — 2 склянки;
цибуля — 2 шт.;
морква — 2 шт.;
риба — 700 г;
томатна паста — 4-5 ст. л.;
олія — 2-3 ст. л.;
сіль;
перець;
лавровий лист.
Приготування.
Промити рис, залити його 4 склянками води та поставити на вогонь, довівши до кипіння. Додати сіль і варити до неповної готовності, помішуючи час від часу.
З капусти зняти верхній шар листя і відварити у підсоленій воді 5 хвилин. Потім охолодити й розібрати на пелюстки, зрізаючи тверді прожилки.
На розігрітій з олією сковороді обсмажити подрібнену цибулю, додати моркву.
До відвареного рису додати половину засмажки та рибний фарш, який попередньо потрібно подрібнити чи пропустити через м’ясорубку. Додати сіль, перець і ретельно вимішати.
Загортаємо пісну начинку у листя капусти, формуючи голубці. Викладаємо їх шарами у каструлю, заливаємо 2 склянками води і готуємо накривши кришкою, поки капуста не стане м’якою.
До решти засмажки додати томатну пасту, перемішати й закинути до голубців, додати спеції та лаврове листя. Готувати ще 7-10 хвилин.
Більше новин читайте на GreenPost.