Пісна грибна солянка солянка, смачно та ситно

1 хв на прочитання22 Грудня 2022, 18:28

Сухі гриби попередньо замочуємо в окропі,

Чи знали ви, що солянку можна приготувати не тільки з м'ясом та копченостями, але й з грибами? Гриби при цьому можуть бути будь-які, свіжі лісові чи сушені. Різниця лише у способі приготування. Сухі гриби попередньо замочуємо в окропі, потім відварюємо разом із картоплею, а свіжі злегка відварюємо окремо та обсмажуємо разом із зажаркою.

 2 квашені огірки

 400 гр свіжих грибівможна також взяти сушені

 2 картоплини

 1 цибулина

 1 морква

 3 ст. л. оливкової олії

 1 скл. томатної пасти

 0,50 ч. л. цукру

 2 л води

 сіль

 перець чорний мелений

1

Очищаємо картоплю, нарізаємо кубиками і висипаємо в киплячу воду.

2

Одночасно робимо традиційну засмажку з моркви та цибулі. Цибулю подрібнюємо, моркву натираємо на тертці.

3

На сковорідці розігріваємо оливкову олію та обсмажуємо овочі до пом'якшення.

4

Печериці очищаємо та нарізаємо пластинками.

5

Додаємо в сковорідку нарізані печериці, томатну пасту та цукор.

6

Квашені огірки нарізаємо тонкою соломкою або тремо на терці та перекладаємо в каструлю.

7

Засмажку смажимо доти, поки не випарується зайва рідина. Потім відправляємо її до каструлі з картоплею.

8

Варимо ще 5-10 хвилин до повної готовності картоплі. Замість солі можна додати огірковий розсіл, він надасть солянці приємного аромату.

9

Традиційно прикрашаємо тарілки із солянкою маслинами без кісточок, скибками лимону та зеленню. Грибна солянка готова.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: