Чи знали ви, що солянку можна приготувати не тільки з м'ясом та копченостями, але й з грибами? Гриби при цьому можуть бути будь-які, свіжі лісові чи сушені. Різниця лише у способі приготування. Сухі гриби попередньо замочуємо в окропі, потім відварюємо разом із картоплею, а свіжі злегка відварюємо окремо та обсмажуємо разом із зажаркою.
2 квашені огірки
400 гр свіжих грибівможна також взяти сушені
2 картоплини
1 цибулина
1 морква
3 ст. л. оливкової олії
1 скл. томатної пасти
0,50 ч. л. цукру
2 л води
сіль
перець чорний мелений
1
Очищаємо картоплю, нарізаємо кубиками і висипаємо в киплячу воду.
2
Одночасно робимо традиційну засмажку з моркви та цибулі. Цибулю подрібнюємо, моркву натираємо на тертці.
3
На сковорідці розігріваємо оливкову олію та обсмажуємо овочі до пом'якшення.
4
Печериці очищаємо та нарізаємо пластинками.
5
Додаємо в сковорідку нарізані печериці, томатну пасту та цукор.
6
Квашені огірки нарізаємо тонкою соломкою або тремо на терці та перекладаємо в каструлю.
7
Засмажку смажимо доти, поки не випарується зайва рідина. Потім відправляємо її до каструлі з картоплею.
8
Варимо ще 5-10 хвилин до повної готовності картоплі. Замість солі можна додати огірковий розсіл, він надасть солянці приємного аромату.
9
Традиційно прикрашаємо тарілки із солянкою маслинами без кісточок, скибками лимону та зеленню. Грибна солянка готова.