Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Енерго
  • Підвищення ренти на видобуток руди — знищення конкурентності української металургії

Підвищення ренти на видобуток руди — знищення конкурентності української металургії

Експерт вважає, що ренту треба підіймати через рік, після коронакризи

1 хв на прочитання15 Червня 2020, 17:57
Поділитись:

Підвищення ренти на видобуток руди, передбачене в змінах до Податкового кодексу (законопроєкт 1210), призведе до витіснення українських металургів зі світових ринків.

Про це заявив президент ІСС Ukraine, член Світової ради МТП Володимир Щелкунов. Повідобляє РБК Україна.

"Іноземні країни підтримують своїх виробників. А ми що? Левова частка всіх бюджетних надходжень іде від експорту металургійної продукції. Ми й так тримаємо ті ринки на межі рентабельності. А тут взяли й підвищили ренту на металургійну руду в півтора раза. Меткомбінати, ГЗК звертаються з відкритими листами до всіх інституцій – ми не проти перегляду ренти. Але не зараз. Одним таким рішенням просто ми самі себе витісняємо з іноземних ринків. Ми стали неконкурентоспроможні", - сказав Щелкунов.

На його думку, введенні в дію норми про підвищення ренти на видобуток руди треба відтермінувати, принаймні на рік, поки мине коронакриза.

"Давайте відтермінуйте введення цієї норми, принаймні на рік, коли мине ця криза. Якщо держава не може підтримати вітчизняного виробника фінансово, то принаймні не вводьте йому більше навантаження", - наголосив Щелкунов.  

Нагадаємо, на Рівненщині запустили бурштинові аукціони.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.