Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Війна
  • Під час візиту в Україну африканської миротворчої місії Київ був атакований «Кинджалами» і «Калібрами»

Під час візиту в Україну африканської миротворчої місії Київ був атакований «Кинджалами» і «Калібрами»

«Російські ракети — це сигнал Африці: Росія хоче більше війни, а не миру».

2 хв на прочитання16 Червня 2023, 14:22
Президент Замбії Хакаїнде Хічілема, президент Сенегалу Макі Салл, президент Союзу Коморських островів Азалі Ассумані, президент ПАР Сиріл Рамафоса і прем'єр-міністр Єгипту Мустафа Мадбулі відвідують місце масового поховання в місті Буча на тлі нападу Президент Замбії Хакаїнде Хічілема, президент Сенегалу Макі Салл, президент Союзу Коморських островів Азалі Ассумані, президент ПАР Сиріл Рамафоса і прем'єр-міністр Єгипту Мустафа Мадбулі відвідують місце масового поховання в місті Буча на тлі нападу
Поділитись:

У п'ятницю до України прибули лідери одразу кількох африканських держав, аби обговорити «мирну ініціативу» щодо врегулювання російсько-українського збройного конфлікту. Під час візиту до Києва їм довелося екстрено спускатися в бомбосховище, оскільки Росія атакувала місто крилатими і балістичними ракетами. Про це розповідає «Дзеркало».

До Києва 16 червня прибули президенти ПАР Сіріл Рамафоса, а також президенти Замбії, Сенегалу, Коморських островів, прем'єр-міністр Єгипту і глава МЗС Уганди. Африканські лідери прибули до Києва обговорити мирний план завершення війни в Україні. Таку ініціативу Рамафоса раніше пояснював тим, що континент занепокоєний війною, яка безпосередньо негативно впливає на африканські країни, спричиняючи зростання цін на харчові продукти і паливо.

Глави африканських держав і урядів, включно з президентом ПАР Сірілом Рамафосу, які беруть участь у Мирній місії африканських лідерів, проводять консультацію дорогою з Варшави до Києва на поїзді, 15 червня 2023 року. Фото: Reuters

Африканська делегація відвідала Бучу. А під час їхнього приїзду до Києва в українській столиці якраз було оголошено повітряну тривогу. Reuters пише, що лідери скористалися бомбосховищем в одному з готелів української столиці.

За даними Повітряних сил ЗСУ, на підльоті до Києва і над містом було збито шість ракет «Кинджал» і шість «Калібрів», також знищено два розвідувальних БпЛА. Постраждалих унаслідок ракетної атаки за попередніми даними немає.

«Путін "зміцнює довіру", завдавши найбільшого за кілька тижнів ракетного удару по Києву, якраз на тлі візиту африканських лідерів до нашої столиці. Російські ракети — це сигнал Африці: Росія хоче більше війни, а не миру», — прокоментував те, що відбувається, у своєму Twitter глава українського МЗС Дмитро Кулеба.

Африканські лідери незабаром мають зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським. 17 червня миротворчу делегацію в Санкт-Петербурзі має прийняти президент Володимир Путін.

Раніше ми писали, що африканські країни, чиї представники приїдуть до України для обговорення поставок зерна, активно співпрацюють з РФ.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023