Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Пожежа у Москві: на складі піротехніки зберігалося 15 тонн вибухових речовин, постраждало четверо осіб (відео)

Пожежа у Москві: на складі піротехніки зберігалося 15 тонн вибухових речовин, постраждало четверо осіб (відео)

Планові перевірки проводилися два роки тому

2 хв на прочитання20 Червня 2021, 12:14
Фото: Укрінформ Фото: Укрінформ
Поділитись:

Вчора на Лужнецькій набережній у центрі Москви трапилась пожежа на складі піротехніки. Пожежа супроводжувалася множинними вибухами петард. Про це повідомляє Інтерфакс. 

«На складі з піротехнікою на Лужнецькій набережній сталася пожежа, чутно численні вибухи», - повідомили інформагенції очевидці.

Пізніше російські ЗМІ уточнили, що вогонь вже перекинувся на сусідню будівлю. Номер складності пожежі підвищили з другого до третього (за п'ятибальною шкалою).

Для гасіння пожежі на складі з піротехнікою залучили авіація.

«До гасіння пожежі залучена авіація Московського авіаційного центру. До місця пожежі на Лужнецькій набережній слід пожежний катер «Полковник Чернишов», залучаються три вертольоти Ка-32»,- йдеться у повідомленні МНС Росії.

За уточненими даними, під час пожежі на складі піротехніки на Лужнецкой набережній постраждали чотири людини, повідомив заступник мера Москви Петро Бірюков в інтерв'ю телеканалу "Росія 24" (ВГТРК).

Це один із співробітників складу, а також троє пожежників. Двоє пожежників отримали тепловий удар, вони від госпіталізації відмовилися. Третій рятувальник вдихнув пари піноутворювача, зараз знаходиться в інституті Скліфосовського.

«Досить легка травма, але, тим не менше, треба було його відправити, щоб фахівці подивилися», - пояснив заступник мера.

Бірюков заявив, що планові перевірки на складі в останній раз проводилися в липні 2019 року, всі виявлені порушення були усунені.

Бірюков підкреслив, що причину загоряння встановить слідча група.

«Житловий фонд знаходиться на віддалі. Системи життєзабезпечення працюють, ніщо навколишньому середовищу не загрожує», - додав заступник мера, який прибув на місце пожежі.

Нагадаємо як виглядає набережна Ялти після стихії.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я