Догори
Дати відгук

Петиція про скасування військового обліку для жінок за три дні набрала 25 тис. голосів

Тепер президент має ’язково розглянути петицію та дати на неї відповідь.

1 хв на прочитання28 Грудня 2021, 10:34
Жінки Жінки
Поділитись:

Петиція про скасування наказу Міністерства оборони України стосовно суттєвого розширення списку професій, який зобовʼязує жінок стати на військовий облік,  оприлюднена на сайті президента 24 грудня, набрала необхідну кількість голосів — понад 25 тис. Тепер її має розглянути президент Володимир Зеленський.

За чотири дні публікація набрала 28,6 тис. підписів. Автор вимагає повернути перелік лише тих спеціальностей, які визначені постановою Кабінету Міністрів України від 14 жовтня 1994 року.

«Начебто змінився лише перелік, але згідно з ним майже всі жінки нашої держави повинні бути військовозобов’язаними. Це неподобство! Жодного суспільного обговорення. Жодних підготовчих заходів. Жодного перехідного періоду та роз’яснень щодо механізму реалізації», — йдеться в тексті.

Тепер президент має обов’язково розглянути петицію та дати на неї відповідь.

За правилами розгляд петиції відбувається не пізніше десяти робочих днів від дня оприлюднення інформації про початок її розгляду. Результат цього розгляду — з відповідною аргументацією — мають опублікувати на сайті електронних петицій на сторінці «З відповідями».

Нагадаємо, у Міноборони заявили, кого та коли призиватимуть на військову службу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.