Догори
Дати відгук

Перші зернові балкeри пройшли тимчасовим коридором

Судна знаходяться під прапором Палау

1 хв на прочитання18 Вересня 2023, 18:09
Поділитись:

Перші цивільні судна скористалися тимчасовим коридором у напрямку до українських портів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, передає «ПроАгро Груп».

«Після використання тимчасового коридору для виходу заблокованих через російську агресію суден з портів Одеси, Чорноморська та Південного балкери RESILIENT AFRICA та AROYAT підтвердили готовність скористатися маршрутом на вхід до порту «Чорноморськ» під завантаження майже 20 тис. тонн пшениці для країн Африки та Азії.

Судна знаходяться під прапором Палау, а їх екіпаж складається з громадян Туреччини, Азербайджану, Єгипту та України», – написав він.

Міністр зазначив, що раніше встановлений навігаційним дорученням ВМС ЗСУ коридор використовувався для евакуації, суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення російської федерації. Так, з 15 серпня тимчасовим коридором скористалось 5 суден: контейнеровоз JOSEPH SCHULTE, балкери PRIMUS, ANNA-THERESA, OCEAN COURTESY та PUMA.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.