Перша жертва підвищення рівня моря: у США зник рідкісний вид кактусів

1 хв на прочитання11 Липня 2024, 07:32
Зображення згенеровано ШІ

Також вплинула і присутність травоїдних тварин.

У США зафіксували перший випадок вимирання місцевого виду кактусів. Екологи вважають головною причиною підвищення рівня моря. Результати дослідження опубліковані в Journal of the Botanical Research Institute of Texas (JBRIT), розповідає «Дзеркало».

Йдеться про величезні деревоподібні кактуси Pilosocereus millspaughii, які виростали на острові Кі-Ларго.

За словами науковців із ботанічного саду «Ферчайлд», цей вид можна зустріти лише на кількох островах у Карибському морі.

У Сполучених Штатах ці величезні кактуси зустрічалися лише островах архіпелагу Флорида-Кіс. Там їх відкрили 1992 року і з того часу періодично відстежували.

Дослідники пояснили зникнення цих рослин тим, що через підвищення рівня моря сталося вторгнення солоної води, а урагани та припливи призвели до ерозії ґрунту. Також вплинула і присутність травоїдних тварин. Річ у тім, що кактуси зберігають запаси води у своїх соковитих стеблах, щоби виживати під час посухи. Це приваблює тварин, коли немає інших джерел води.

Спочатку популяція складалася зі 150 стебел, але до 2021-го залишилося шість хворих фрагментів. Науковці пересадили їх, щоб рослини не загинули. Проте, за їхніми словами, наразі залишилося дуже мало місць, придатних для таких кактусів.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: