Перша українська бавовна: аграрії завершують збір врожаю

1 хв на прочитання6 годин тому
ФОТО: В Україні збирають перший врожай бавовника / Мінагрополітики

У пілотному проєкті взяли участь 8 фермерських господарств, засадивши бавовником невеликі ділянки площею від 0,2 до 0,5 га.

В Україні завершують збір першого врожаю бавовника. Тестові плантації цієї культури висадили в Одесі навесні цього року у 8 фермерських господарствах і одній науково-дослідній ділянці Українського інституту експертизи сортів рослин. Це невеликі ділянки площею від 0,2 до 0,5 га.

Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль. 

За його словами, аграрії отримали 110 кг насіння бавовнику, яке посіяли на площі понад 5 га. Всього до України завезли п'ять сортів бавовнику: два — з США, два — з Німеччини та один — з Туреччини.

«Бавовна - це культура, яку використовують для виробництва пороху. У наш час така сировина для України надважлива. Крім цього, з бавовни також можна виробляти тканину і олію. Наступного року очікуємо збільшення посіву до 30 тисяч га. Для фермерів, які візьмуться за цю справу, Мінагрополітики планує запустити відповідні програми з фінансування», - зазначив Віталій Коваль.

Проект демонструє реальні перспективи вирощування бавовнику в Україні, відкриваючи нові можливості для розвитку сільського господарства Одеської області.

У квітні 2024 року Верховна Рада підтримала закон про спрощення реєстрації бавовника.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: