Перевищення вмісту заліза у 9,5% проб води та в 6.7% - яйця та личинки гельмінтів: результати перевірки шкіл і садочків на Волині

1 хв на прочитання29 Серпня 2024, 22:42
Результати перевірки шкіл і садочків на Волині

Керівникам закладів освіти надали рекомендації щодо проведення відповідних заходів очищення

У закладах освіти Волині тривають заходи щодо підготовки до нового 2024-2025 навчального року.

Аби створити безпечні умови та запобігти поширенню гострих кишкових інфекцій в закладах освіти, фахівці Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб відібрали та лабораторно дослідили проби питної води за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками в 49% закладах загальної середньої освіти та 36% закладах дошкільної освіти області. Про це повідомляють у Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб. 

За результатами проведених досліджень виявили відхилення в 7.9% проб за бактеріологічними показниками та у 9.5% проб досліджених за санітарно-хімічними показниками (перевищення вмісту заліза).

Керівникам закладів освіти надали рекомендації щодо проведення відповідних заходів очищення, знезараження дозволеними до застосування деззасобами систем водопостачання для забезпечення освітніх закладів питною водою, склад якої відповідає вимогам державних стандартів та санітарного законодавства.

На даний час дослідження питної води в закладах загальної середньої освіти області тривають.

Також проводилися паразитологічні дослідження проб піску з пісочниць дитячих майданчиків закладів дошкільної освіти в 6.7% проб виявлені яйця та личинки гельмінтів.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: