Догори
Дати відгук

Перетвориться на кладовище: Києву спрогнозували сумне майбутнє

У КМДА побоюються, що Україну наводнять небезпечні для екології авто з європейських країн

1 хв на прочитання23 Листопада 2020, 17:01
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

Після 2030 року українська столиця може буквально задихнутися вихлопними газами із завезених з Великобританії дешевих, та, головне, екологічно небезпечних авто. Таку думку висловили у постійній комісії Київської міської ради з питань екологічної політики.

 Усе через Великобританію, яка планує повністю заборонити продаж автівок з двигунами внутрішнього згоряння з 2035 року та залишитися без “вуглецевого сліду”.

А екокомітеті побоюються, що потік вживаних, а тепер не потрібних мешканцям Туманного Альбіону авто перетне кордон та опиниться в Україні, де машини будуть продавати за порівняно низькою ціною. Це. своєю чергою ще більше зіпсує і так забруднене атмосферне повітря.

У профільному комітеті вважають, що в України є два шляхи: підтримати світові тренди і переходити на електротранспорт, який щороку стає все більш доступним, або стати європейським автокладовищем.

Як ми писали раніше, автомобілі здатні вбивати не лише  в ДТП. Продуктами внутрішнього згорання й тертям шин об асфальт машини забруднюють повітря й земляний покрив. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко