Перехід на нові стандарти ЄС повинен бути поступовим - Мінагрополітики

1 хв на прочитання4 години тому

Сторони обговорили питання співробітництва та заходи, спрямовані на гармонізацію українського законодавства до норм ЄС.

Віталій Коваль обговорив з Представництвом Євросоюзу в Україні підготовку агросектору до вступу в ЄС. Про це йдеться у пресрелізі Мінагрополітики. 

Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль зустрівся  з делегацією Представництва Європейського Союзу в Україні та Проекту ЄС «Інституційна та політична реформа дрібномасштабного сільського господарства» (IPRSA).

У зустрічі взяли участь: перший заступник Міністра Тарас Висоцький, заступники Міністра Віталій Головня, Денис Башлик, Людмила Шемелинець, керівник сектору сільського господарства, безпеки харчових продуктів, лісового господарства, земельних відносин Представництва ЄС в Україні Бен  Хелл, керівник відділу сільського господарства та торгівлі Європейської Комісії Майкл Вулф, перший секретар Представництва ЄС в Україні Нікола Сібона, керівник торгово-економічного відділу Представництва ЄС в Україні Альберто Фернандес Діес, керівник Проекту IPRSA: Джон Міллнз.

Віталій Коваль підкреслив, що дуже важлива підтримка малих та середніх фермерів, які в цілому виробляють 69% всієї агропродукції.

Зі свого боку представники ЄС відзначили прогрес у процесі реформування українського законодавства в частині гармонізації агросектору до вимог ЄС. Зокрема, це стосується ухваленого нещодавно закону про Державний аграрний реєстр. В Представництві ЄС наголосили, що в процесі євроінтеграції необхідно дотримуватися принципу відкритого діалогу, щоб розуміти труднощі адаптації українського агросектору, щоб пришвидшити процес реформування.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: