Догори
Дати відгук

Пенсіонерка віддала останні гроші на пересадку печінки чужій дитині — лікарі врятували дівчинку (відео)

Після успішної трансплантації органу від рідної матері, крихітку виписали з лікарні

2 хв на прочитання01 Січня 2021, 08:15
Поділитись:

На Покрову на одному з українських каналів вийшов сюжет про бабусю, яка трагічно втратила онука, вишила ікони та хотіла їх продати, аби віддати гроші на лікування чиєїсь дитини. Після цього образи миттєво розкупили та всю суму (10,5 тисячі гривень) Лідія Домбровська з Київщини перерахувала на лікування маленької Евеліни. Вона потребувала трансплантації печінки. І ось тепер Евеліна вже здорова. Повідомляє "ТСН".

Дівчинка народилася з вадою, через яку крихітна печінка була повністю зруйнована. Евеліна потребувала трансплантації печінки та мама могла бути донором. Трансплантація печінки дитині — надзвичайна складна операція. У донора беруть частинку здорової печінки та пересаджують в організм дитини. Найкритичнішими після операції є перші два тижні, коли відновлюється функція печінки. А вже потім, за два місяці, орган повністю відновиться та у реципієнта, і у донора.

Батьки Евелінки відчувають полегшення — вони зі здоровою донечкою їдуть додому. Але спочатку хочуть подякувати, адже на операцію потрібні були 2 мільйони гривень. І цю суму вони зібрали всього за два місяці. 

"Хочемо подякувати всім за те, що допомагали та підтримували. Без підтримки не змогли б зробити те, що зробили", - говорить батько дівчинки.

Половину необхідної суми назбирали у рідних Бродах. Містечко маленьке, а люди там — з великими серцями. Гроші на картку пересилали звідусіль і хто скільки міг. Вчинок пенсіонерки з Київщини, яка продала ікони, їх взагалі шокував. З подякою від батьків та з відео зі здоровою Евелінкою журналісти приїхали до Лідії Олександрівни. Вона із захопленням переглядає відео у нових окулярах, які придбала на кошти, що передала одна з покупчинь ікони. Ділиться: покупець з Америки знову телефонував і замовив ще один образ. На ці гроші вона накупила нового бісеру і вишила пару образів — спеціально для Евеліни.

"Я хочу подарувати Евелінці, щоб мама її благословляла ними, як буде йти заміж. А Евелінка — щоб благословляла своїх дітей та внуків цими іконами", - побажала Лідія Олександрівна.

Нагадаємо, родина з Заходу країни дала дозвіл на трансплантацію й медики врятували 4 життя (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.