Догори
Дати відгук

Парацетамол: вчені з'ясували, що препарат має загрозливий побічний ефект

1 хв на прочитання30 Вересня 2020, 17:58
Поділитись:

Парацетамол - один з найпопулярніших анальгетиків в світі. Але як з'ясувала група вчених на чолі з нейрології Болдуїном Вейєм з Університету Огайо, ці ліки можуть не тільки зняти головний біль, але і змусити  людину піти на невиправданий ризик.

Як пише Болдуін Вей у виданні Social Cognitive and Affective Neuroscience,  попередні дослідження вже демонстрували, що активна речовина ацетамінофен, яке входить до складу парацетамолу, володіє не тільки знеболюючою  дією. Але й  знижує відчуття емпатії (співчуття), не дозволяє людям помічати, що вони когось кривдять своєю поведінкою або словами, і навіть притупляє когнітивні функції.

Тепер же,  з'ясувалося, що  ацетамінофен, судячи з усього, гасить негативні емоції, коли людина збирається піти на ризик. Люди просто не відчувають при цьому страху. А якщо врахувати, що в США 25% населення щотижня приймають ацетамінофен, то стає зрозумілим, що знижений сприйняття ризику не може не мати важливих наслідків для всього суспільства.

Як з'ясувалося в ході попередніх досліджень, в деяких випадках парацетамол зовсім не справляється з болем, але при цьому дає безліч побічних ефектів.

До слова, постійне вживання лікувальної мінеральної води може нашкодити організму людини.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.