Догори
Дати відгук

Папіломи: чому їх важливо видаляти вчасно?

На початковій стадії зростання папіломи майже ніколи не несуть прямої загрози життю пацієнта, але надалі ситуація може змінюватися.

2 хв на прочитання27 Травня 2024, 20:29
Папіломи: чому їх важливо видаляти вчасно? Папіломи: чому їх важливо видаляти вчасно?
Поділитись:

У дерматології вони вважаються доброякісними новоутвореннями, що з'являються на шкірі внаслідок зараження вірусом папіломи людини (ВПЛ). Можуть виникати як у поодиноких випадках, так і масово, заселяючи цілу ділянку тіла. Їх не сплутати ні з чим іншим, оскільки форма нагадує невеликий циліндр, що кріпиться до шкіри на невеликій ніжці.

Етіологія папілом не виключає ймовірності розростання освіти, що згодом набуває статусу «злоякісного». Саме з цієї головної причини та супутніх інших рекомендується видалення папілом лазером для бездоганного здоров'я та естетичного рельєфу шкіри.

Чому краще видаляти папіломи?

Будь-яке новоутворення на тілі людини своєю появою вносить патологічний процес у стан здоров'я шкіри, як найбільшого органу. На початковій стадії зростання папіломи майже ніколи не несуть прямої загрози життю пацієнта, але надалі ситуація може змінюватися.

Причини, через які варто краще вивчити симптоми на тілі і незабаром їх видалити:

  1. Естетичні. Папіломи можуть з'являтися на будь-якій ділянці: повіки, пахвові западини, пах, плечі, руки, груди, коліна, спина. Вони часто псують загальний вигляд пацієнта і приносять психологічний дискомфорт, невдоволення собою і навіть комплекси. 
  2. Ризик травматизації. Випуклі елементи на шкірі часто піддаються механічним впливам, тертям про одяг або інші частини тіла. Іноді саме пошкодження папіломи безболісне, але дома її кріплення до шкіри виникає мікро рана, якою можуть потрапляти інфекції у кров пацієнта. Ризики запалення та інфікування, крім ВПЛ, збільшуються. З'являється пряма загроза для здоров'я пацієнта.
  3. Можливість розростання. Можуть збільшуватися у розмірі та розростатися у кількості. Якщо одне новоутворення приносить багато проблем, то скупчення доставляє більше дискомфорту і ризиків поранитися.
  4. Злоякісність. Вірус папіломи людини може мати штами як онкогенні, так і онкогенні. Відповідно, яка з утворень може перерости в ракову – краще не передбачати, а вчасно видалити.

Будь-які дії в лікуванні новоутворень варто розпочинати з первинної консультації у лікаря та детального аналізу клінічного випадку пацієнта.

Методи видалення, яким можна довіряти 

У сучасній медичній косметології дуже розвинений лазерний напрямок для безпечного видалення папілом. У ході процедури фахівець за допомогою лазерних променів видаляє лише тіло новоутворення, не торкаючись здорової шкіри пацієнта. Безумовно, не виключений і хірургічний метод, але він застосовується у складних випадках, що загрожують здоров'ю.

Не миритеся з появою папілом, що приносить Вам дискомфорт. Їхнє видалення - справа пари хвилин!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.