Догори
Дати відгук

Panasonic виходить з проекту Tesla по виробництву сонячних панелей

1 хв на прочитання26 Лютого 2020, 13:53
Поділитись:

Японська Panasonic Corp. планує вийти з проекту по виробництву сонячних батарей на заводі Tesla Inc. в штаті Нью-Йорк. Про це повідомляє GreenPost із посланням на Reuters.

Цей крок посилює невизначеність щодо сонячного бізнесу Tesla, який був куплений у 2016 р. за 2,6 млрд доларів. Підприємство, яке налічує понад 1500 робочих місць, працює в місті Буффало.

Оголошуючи про партнерство у сонячному бізнесі в 2016 р., Panasonic заявила, що інвестує 272 млн доларів у завод в Буффало в рамках довгострокової угоди.

Tesla в свою чергу повідомила на Нью-Йоркській фондової біржі, що вихід Panasonic не позначиться на поточної діяльності Tesla.

Японська корпорація таким чином намагається позбутися від збиткового бізнесу, оскільки стратегічне рішення про перехід від побутової електроніки до виробництва компонентів виявилось помилковим, на думку інвестиційних аналітиків. Через те Panasonic вже скоротила свій власний бізнес в області сонячних батарей в інших країнах

Проте Panasonic збереже своє спільне підприємство з Tesla з виробництва автомобільних акумуляторів в штаті Невада. Ця компанія повідомила про перший квартальний прибуток після багатьох років виробничих проблем і затримок.

Нагадаємо, як раніше повідомляв GreenPost, Вищий адміністративний суд регіону Берлін-Бранденбург дозволив вирубати ліс для будівництва заводу Tesla в Німеччині. Tesla планує побудувати там величезний завод, де вироблятимуть 150 тис електричних автомобілів на рік з середини 2021 р.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost