П’ятірка найкращих та найсмачніші літніх страв з кабачків

5 хв на прочитання05 Липня 2022, 23:43

Найчастіше з кабачка готують млинці, оладки, салати, рагу, пасту, напої, рататуй, запіканки та пироги.

Кабачки є бюджетним, корисним і смачним овочем. Зараз, у сезон кабачків, багато господинь ламають голову над тим, що смачного та оригінального приготувати з кабачка. НВ зібрала добірку літніх рецептів із цього овочу, яка здивує навіть досвідчену господиню.

Найчастіше з кабачка готують млинці, оладки, салати, рагу, пасту, напої, рататуй, запіканки та пироги. Також їх маринують, солять, консервують та роблять заготовки на зиму. Але якщо вам хочеться чогось нового та незвичайного, пропонуємо ознайомитись з наступними рецептами страв з кабачків.

Голубці з кабачка

Смачні голубці з кабачків, із м'ясною начинкою та томатним соусом точно здивують усіх гостей та домочадців. Готувати їх легко та захоплююче. Цим рецептом у своєму Instagram поділилася кулінар Анна. За словами автора, такі голубці можна запікати як при температурі 180 С, так і готувати на сковороді 35 хвилин під закритою кришкою на маленькому вогні.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Відварюємо рис до готовності.
  2. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці, підсмажте до золотистого кольору на невеликій кількості масла.
  3. Натріть на тертці часник.
  4. Змішайте фарш, часник, варений рис і підсмажену цибулю з морквою, сілью, чорним перцем.
  5. Кабачок наріжте на слайси.
  6. У кожен слайс загорніть начинку і викладіть у форму для запікання, або у велику сковороду.
  7. Змішайте всі інгредієнти, додайте сіль, перець, перемішайте і вилийте на голубці.
  8. За бажанням можна готові голубці відразу посипати сиром.

Смажені кабачки у соєвому соусі

Майже кожна господиня знає та готує смажені кабачки. Але щоб додати їм родзинки, кулінар-аматор Вікторія пропонує посмажити їх у соєвому соусі з додаванням кукурудзяного крохмалю, кунжуту та часнику. Цим рецептом блогерка поділилася у своєму Instagram.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Промийте кабачки під проточною водою і наріжте разом із шкіркою довгастими брусочками. Брусочки мають бути досить грубими, щоб під час приготування кабачки не втратили форму.
  2. Розігрійте сковороду з олією. Викладіть на неї кабачки та смажте на сильному вогні до рум'яної скоринки, періодично акуратно перемішуючи.
  3. У глибокій тарілці змішайте соєвий соус і крохмаль так, щоб не було грудочок.
  4. Часник очистіть від лушпиння, пропустіть через прес, додайте в соус і перемішайте.
  5. Коли кабачки будуть готові, влийте у них соєву заправку.
  6. Постійно помішуючи, готуйте все разом ще 2-3 хвилини, щоб кожен брусочок рівномірно покрився густим соусом. Якщо соус вийшов занадто густий, долийте ще трохи соєвого соусу.
  7. Наприкінці посипте кунжутом і зніміть з вогню. Смачного!

Кабачки з сиром у духовці

Ця легка та насичена страва підійде всім, хто любить кабачки. Крім того, її можна приготувати і тим, хто перебуватиме на дієті. Український ресторатор, гастроактивіст та кулінар Євген Клопотенко поділився цим рецептом на своєму сайті.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Духовку розігріти до 180 градусів. Кабачки вимити та розрізати вздовж на дві частини.
  2. За допомогою ложки вийняти м'якоть.
  3. У мисці змішати сир і натерту моцарелу до однорідного стану, посолити і поперчити.
  4. Кабачки наповнити сирною сумішшю та відправити в духовку на 20 хвилин. Смачного!

Кабачки в беконі

На відміну від попереднього рецепту, ця страва не підійде для тих, хто худне. Однак воно не менш смачна та насичена. Кабачки в беконі швидко готуються і точно порадують усіх гостей та домочадців. Цим рецептом поділилася авторка та власниця кулінарного сайту Picante Cooking Вікторія Попін.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Кабачки нарізати довгими брусочками. Спочатку навпіл, а потім кожен на 3 бруски.
  2. Духовку розігріти до 220 градусів.
  3. Кабачки щедро посолити та залишити на 30 хвилин. Далі промити під проточною холодною водою і помістити в глибоку миску. Додати масло, добре перемішати і посипати їх гранульованим часником. Ще раз перемішати.
  4. Кожен брусок кабачка загорнути в бекон і викласти в один шар у великий жаростійкий посуд.
  5. Помірно посипати кабачки сиром.
  6. Поставити посуд з кабачками в розігріту духовку і пекти 15-20 хвилин, доки кабачки і бекон не підрум'яняться.

Кабачки в темпурі

Кожна господарка хоч раз у житті готувала смажені кабачки. Цей рецепт трохи відрізняється від класичного, тому що тут є часник. Крім того, в ці кабачки можна додати й інші спеції та прянощі.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Змішайте сіль та яйце, збийте разом.
  2. Додайте майонез і перемішайте, потім борошно, останнім - подрібнений часник.
  3. Наріжте кабачки на свій розсуд і вимочіть кожен шматочок у клярі.
  4. Обсмажуйте з обох боків на олії до готовності під кришкою.
  5. Готові кабачки складіть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру. Смачного!
Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: