Догори
Дати відгук

П'ять способів позбавити печінку від токсинів

Існують п'ять дієвих способів

2 хв на прочитання22 Лютого 2023, 08:11
Поділитись:

Експерт зі здоров'я печінки та доктор медичних наук Крістіна Лінденмейєр каже, що печінка здатна відновлюватися самостійно. Але для цього потрібно внести деякі зміни до способу життя.

Існують п'ять дієвих способів підтримати здоров'я печінки та допомогти їй відновитися після пошкоджень.

Обмежити вживання алкоголю чи відмовитися від нього. Це може сильно допомогти печінці. Практично у всіх людей, котрі багато п'ють, виникає ожиріння печінки, зазначає дієтолог Омар Муса. Відновити печінку після такого захворювання можливо, але лише на ранній стадії розвитку.

Уважно вивчити ліки чи добавки, які ви приймаєте. Доктор медичних наук Він Арманд радить перевірити, чи точно препарати і харчові добавки, які ви п'єте, безпечні для печінки.

Підтримувати індекс маси тіла у нормі. Зайва вага та ожиріння тісно пов'язані з хворобами печінки. Тому важливо стежити за індексом маси тіла. Крім того, найбільше шансів придбати жирову хворобу печінки у тих, хто страждає на гіпертонію, діабет, має високий рівень холестерину або знижену чутливість до інсуліну.

Вживати продукти, багаті на калій. Деякі дослідження свідчать, що низький рівень калію негативно впливає обмін речовин. В результаті може виникнути ожиріння печінки та діабет другого типу, попереджає доктор медичних наук Емі Майєрс.

Пити каву та не забувати про тренування. Ряд наукових досліджень доводить, що у людей з неалкогольною жировою хворобою печінки, які випивали близько двох чашок кави на день, був нижчим за ризик розвитку фіброзу. Також до зменшення кількості жиру в печінці наводять аеробні вправи.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.