Догори
Дати відгук

Ознаки старіння, які легко видають вік

Основним показником молодості є чіткий овал обличчя

3 хв на прочитання11 Квітня 2022, 06:37
Фото:
Wobs.ua Фото: Wobs.ua
Поділитись:

З роками обличчя людини помітно змінюється. Навіть якщо на шкірі дуже мало зморшок, вік видають такі неочевидні ознаки старіння як розтягнуті мочки вух, плоский лоб, опущені брови та інші деталі. В естетичній медицині існує поняття “маркери старіння”. Це ті особливості зовнішності, якими можна безпомилково визначити справжній вік, вважають експерти. Є щонайменше п’ять таких маркерів.

Розтягнуті мочки вух

Вушні мочки з роками деформуються, розтягуються, стають в’ялими. У дзеркалі таке не завжди можна помітити, але при спілкуванні з людьми це нерідко впадає у вічі, через що вік перестає бути загадкою. Особливо мочки розтягуються у жінок, які люблять носити тяжкі сережки. У молодості про це мало хто замислюється, але в міру дорослішання ситуація із цією частиною тіла стає критичною.

Згладжений фільтрум губ

Ще одна неочевидна ознака старіння, оскільки багато людей взагалі не замислюються, що колони фільтруму є показником молодості. Фільтрум називається область між носом і верхньою губою, а дві рельєфні смужки, що з’єднують деталі обличчя, – це колони. З віком вони стають менш помітними і до старості в більшості випадків зовсім згладжуються.

Плоский лоб, який втратив об’єм

З часом обличчя втрачає обсяг, зокрема, більш плоским стає лоб. Навіть якщо у ньому немає зморшок, втрата обсягу легко видає реальний вік. Особливо до такого маркеру старіння схильні худі жінки зі слаборозвиненим шаром підшкірного жиру. Крім того, втрата обсягу чола може бути наслідком регулярного використання ботоксу протягом кількох років. Через атрофію підшкірного жирового шару ця область стає плоскою, хоч і абсолютно гладкою, пише Woman.ru.

Опущені брови, куточки очей та губ

З роками брови поступово переповзають через надбрівну дугу, прагнучи вниз. Як наслідок, обличчя набуває насупленого виразу. Також віковим змінам піддаються очі та губи. Їхні куточки теж опускаються, через що обличчя виглядає втомленим, особливо надвечір.

“Попливли” обриси обличчя

Основним показником молодості є чіткий овал обличчя, а гострий кут нижньої щелепи сильно омолоджує будь-яку жінку. У міру старіння підшкірні жирові пакети сповзають вниз по обличчю, щоки втрачають пружність, з’являється носогубна складка, змінюється лінія нижньої щелепи, з’являються брилі та друге підборіддя. Загалом у молодих дівчат обличчя нагадує перевернутий трикутник, а більш дорослому віці вершина фігури прямує вгору, а чи не вниз. Щоб не допустити обрисів обличчя, що “попливли”, або поліпшити вже наявну проблему, можна займатися фейсфітнесом. Спеціальні вправи можуть зробити щелепу більш вираженою.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Як діяти, коли горить ліс і торф
На Полтавщині вигоріли майже 300 га сухостою: як діяти у разі лісових, степових та торф’яних пожеж
1 хв на прочитання11 хвилин тому
Органічне землеробство принципи вирощування Без хімікатів
Органічне землеробство: принципи вирощування, плюси й мінуси такого господарства
2 хв на прочитаннягодина тому
Фото з відкритих джерел
День бур'янів: чи такий страшний бурʼян, як його малюють?
4 хв на прочитаннягодина тому
 Європейський Союз готується до прийняття Packaging and Packaging Regulation
Новий регламент ЄС щодо упаковки PPWR: багаторазове пакування, заборона на деякі види пластику та мінімізація плівки
2 хв на прочитання2 години тому
Розваги на джипах, квадроциклах та багі у заповідниках можуть заборонити законом: деталі
1 хв на прочитання3 години тому
Рецепт смачного сніданку з лаваша : він точно здивує вас своєю простотою приготування
1 хв на прочитання3 години тому
Правоохоронці викрили посадовців, які зрубували сторічні дуби в Чорнобильському заповіднику
2 хв на прочитання3 години тому
Збитки довкіллю внаслідок атаки по ДніпроГЕС становлять понад 140 млн гривень
1 хв на прочитання4 години тому