Догори
Дати відгук

Отрута в тарілці: топ-7 добавок, які гублять наш організм

Це не про калорії, а про найсильнішу шкоду вашому здоров’ю.

2 хв на прочитання24 Жовтня 2022, 08:52
Поділитись:

У світі різноманіття продуктів харчування прямує до нескінченності. І ми не завжди замислюємося, чим годуємо свій організм. Одна річ, коли продукти викликають легкий дискомфорт або кілька кілограмів на боках, і зовсім інше, коли їжа — бомба сповільненої дії.

«Інститут мікробіологічних досліджень» розповідає про топ-7 добавок, які гублять наш організм.

Трансжири

Цілком синтетичні продукти, що не мають жодного зв'язку з природою. Наш організм не вміє перетравлювати подібні речі. Трансжири порушують роботу ферментів, витісняють корисні жири з клітинних мембран, що призводить до гормонального дисбалансу, зниження статевих гормонів та розвитку серцево-судинних захворювань.

Чипси та ковбаска — це не про калорії, а про найсильнішу шкоду вашому організму.

Бензоат натрію

Консервант, що вважається безпечним. Але мало хто знає, що у поєднанні з вітаміном С утворюється бензол, а це вже токсично для організму.

Той самий випадок газування з аскорбіновою кислотою. ⠀

Глутамат натрію

Викликає залежність. Захворювання травної системи, розвиток алергічних реакцій, аутоімунних захворювань міцно пов'язане з цією добавкою.

Кукурудзяний сироп

Попри назву, фактично це просто фруктоза, яка прямо перетворюється у вашому тілі на жир, підвищує погані фракції холестерину і підтримує хронічне запалення.⠀

Небезпечно для здорової людини, катастрофа при діабеті☝️

Нітрати і нітрити

Нітрат натрію та нітрит натрію — консерванти. У присутності білка і при нагріванні утворюють нітрозамін — токсичну речовину.

Наявний канцерогенний ефект, тому сосиски, ковбаси страшнішими будуть за цукерку.

Підсолоджувачі

Здавалося б, зменшуємо частку цукру, знижуємо калорійність. Але дисфункція роботи підшлункової залози, посилення голоду на тлі прийому в перспективі ситуацію лише погіршує.

А деякі види мають ще й негативний вплив на інші системи організму.

Це лише мала частина того, що буде важливішим за калорії. Варто свідомо ставитися до їжі, яку ви їсте.

Також ми розповідали про шоколад для здоров'я серця: як їсти.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
В Одесі відкриють два інклюзивні пляжі — міська влада готується до оздоровчого сезону
В Одесі готуються до літнього сезону: у фокусі — інклюзивні пляжі
1 хв на прочитання7 годин тому
Зображення згенеровано ШІ
Як у часи Холодної війни: США заборонили своїм держслужбовцям у Китаї романтичні чи сексуальні стосунки з місцевими
4 хв на прочитання9 годин тому
Фото з відкритих джерел
Психіка не справляється: дедалі більше працюючих людей страждають від стресу, тривоги та вигоряння — дослідження
4 хв на прочитання14 годин тому
Сезонне загострення: пилок берези у повітрі України різко збільшується. Фото: Rita und mit / Pixabay
Сезон алергії: рівень пилку берези у повітрі стрімко зростає
1 хв на прочитанняВчора
Незвичайна весільна ніч: у Британії 44-річна наречена так і не втратила цноту через рідкісний діагноз
4 хв на прочитанняВчора
Лемури, що впадають у сплячку, можуть повернути назад годинник старіння клітин — дослідження
4 хв на прочитанняВчора
Уряд безкоштовно роздає слухові апарати
1 хв на прочитанняВчора
Увага метеозалежним! Сьогодні Землю накриє сильна магнітна буря
2 хв на прочитанняВчора