Догори
Дати відгук

Організм може попереджати про близькість ішемічного інсульту: 4 ознаки

Статистично серед усіх інсультів майже 85% – ішемічні.

1 хв на прочитання28 Травня 2022, 15:46
Поділитись:

Якщо людині загрожує ішемічний інсульт, організм може сигналізувати про близькість цього смертельно небезпечного порушення.

Розвиток ішемічного інсульту означає, що сталося порушення кровопостачання якоїсь ділянки мозку, і клітини цієї області почали гинути внаслідок дефіциту крові, кисню та поживних речовин. Статистично серед усіх інсультів майже 85% – ішемічні.

Медики з Китаю розповіли, що організм людини може певним чином попереджати про близькість ішемічного інсульту. В інтерв’ю виданню Sina вони перерахували запобіжні ознаки.

“Якщо ви не проводили багато часу в сидячому положенні, але відчуваєте скутість і погану рухливість шийного відділу хребта, не можете зігнути голову так, щоб дотягнутися нижньою щелепою до грудей”, – розповіли лікарі про особливості цього стану.

Читайте також:  Деякі харчові звички після 30 років сприяють атеросклерозу та хворобам серця

Неслухняний язик. У разі інсульту язик стає «важчим», неслухняним, і це впливає на мовлення – людина починає говорити невиразно.

“Якщо язик починає напружуватися, а мова стає невиразною, швидше за все, кровоносні судини в мозку вже уражені”.

Порушення зору. Напередодні ішемічного інсульту може виникати короткочасне потемніння в очах. Подібне порушення може бути наслідком тромбозу, який уразив стовбур головного мозку.

Кров з носа. За словами фахівців, перединультна кровотеча з носа часто виникає вночі.

До слова, аптечка для подорожі: фармацевт радить, що слід взяти в дорогу.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.