Догори
Дати відгук

Оренда квартири у Києві: як полегшити пошук житла

Є 2 способи знайти рієлтора.

2 хв на прочитання23 Грудня 2022, 17:20
Поділитись:

Жити у Києві — мрія багатьох українців. Тут прагнуть вчитися та жити, адже столиця відкриває широкі перспективи та можливості.

Не секрет, що квартири у Києві коштують чимало. Благо, на ринку нерухомості міста є безліч пропозицій, адже оренда квартир Київ завжди користується попитом. Але як знайти своє житло швидко та без зайвих витрат?

Послуги ріелторів

Не варто приховувати: знайти пропозиції про оренду квартири в столиці самостійно не вдасться. Ну, хіба якщо у вас є кілька місяців для пошуку. Тому є сенс звернутися до посередників.

Як знайти рієлтора

Є 2 способи знайти рієлтора, який підбере кілька потрібних варіантів і допоможе оформити договір оренди:

  1. Звернутися до декількох агентств і озвучити побажання по житлу, позначити бюджет.
  2. Знайти на інформаційному порталі оголошення з підходящою вам пропозицією і зв'язатися з посередником через вказаний в оголошенні контакт (шанс, який він подав сам власник, мізерний).

Плюс за допомогою рієлтора - відсутність необхідності самостійно шерстити десятки оголошень і їздити на марні перегляди. Посередник надасть вичавку із пропозицій оренди та покаже найвідповідніші.

Один з найкорисніших сайтів для тих, хто шукає житло в оренду, https://www.country.ua. Тут завжди свіжі та вигідні пропозиції.

Особливості взаємодії 

Ще, як то кажуть, на березі слід обумовити умови співпраці з ріелтором:

  • оплату його послуг (торг доречний);
  • позначати мінімальний термін, протягом якого ви зобов'язуєтесь жити в орендованій квартирі;
  • з'ясувати суму комунальних платежів, обов'язкових для оплати;
  • обумовити умови підписання та розірвання договору та ін.

З'ясування цих нюансів позбавить багатьох складнощів у майбутньому.

Шахрайство

На жаль, не можна заперечувати, що воно має місце на ринку нерухомості. Один із основних прийомів — виставити оголошення з низькою ціною та красивими фото, за якими реальної пропозиції немає. Як тільки ви звертаєтеся до недобросовісного ріелтора і потрапляєте до його бази, можете очікувати на різні спроби витягнути з вас гроші. Тому перед вибором квартири в оренду обов'язково ознайомтеся з реальним порядком цін і не ведіться на дуже дешеві варіанти.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.