Опудрювання часнику й цибулі навесні: чому і як це варто зробити

1 хв на прочитання06 Травня 2024, 16:06
Фото з відкритих джерел

Доломітове борошно також є чудовим розкислювачем, який допомагає покращити структуру ґрунту.

Весна — ідеальний час для того, щоб подбати про свої рослини, включаючи й часник і цибулю. Щоб забезпечити їм належне харчування, можна скористатися досить неочікуваним, але ефективним методом — опудрюванням попелом і додаванням доломітового борошна.

Попіл, як виявилося, містить у собі багато корисних елементів, таких як калій, фосфор та інші макро- й мікроелементи, які допомагають часнику рости здоровим і міцним, а також формувати великі зубчики. Рекомендується опудрювати часник попелом 2-3 рази протягом сезону для найкращих результатів.

Доломітове борошно, зі свого боку, є чудовим розкислювачем, який допомагає покращити структуру ґрунту. Це важливо для забезпечення здорового росту та розвитку рослин.

Не забувайте, що таке опудрювання також чудово підходить для цибулі, тож ви можете спокійно застосовувати його для обох цих культур на вашій ділянці.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: