Догори
Дати відгук

Операція "врятувати котів" триває на Рівненщині

Визначити точну кількість безпритульних котів у місті не можливо

2 хв на прочитання04 Грудня 2020, 17:09
Поділитись:

Вже цими вихідними синоптики обіцяють в деяких регіонах похолодання до мінус 14 градусів. В таких умовах надто важко безпритульним тваринам, яких рятують люди.  

На Рівненщині кошти на будинки для котів збирають місцеві жителі, а зооволонтери замовляють їх і  встановлюють. Волонтерка Іннеса Шишкіна розповіла Суспільному, що  встановили вжем п’ять будиночків, у яких житимуть безпритульні коти. А це понад 30 тварин.

У Рівному такий будиночок є поблизу автовокзалу, у нього одразу заселили близько 15 котів. Їх годуватимуть місцеві жительки. Чотири аналогічні будиночки встановили у Березному. Їх уже обжило 18 тварин.

"Будиночки ми робили під замовлення, порахували кішок і приблизно на таку кількість робили. Зараз буду оголошувати про збір коштів для аналогічного, який поставимо на "Ювілейному" біля школи №8. Там є люди, які долучилися, порахували котиків, готові шукати і вкладати кошти", – розповіла Іннеса Шишкіна.

Спочатку котячі будиночки робили триповерховими, але кішкам третій поверх не подобався, додала зооволонтерка. Тепер їх робитимуть нижчим, але ширшими. 

"У Березному команда більша, там за цю справу взяли швидше та активніше. Ще є по два замовлення для Костополя та Рівного. Домовляємося з ОСББ про встановлення таких будиночків, вони дають дозвіл", – зазначила зооволонтерка.

Вона пояснила, що визначити точну кількість безпритульних котів у місті не можливо, через їхнє неконтрольоване розмноження. На відміну від собак, відловлювати котів з допомогою шприцемета не виходить.

Відомо, у Києві на Нивках є надзвичайний котячий будиночок (фото).

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко