Опалювальний сезон може стати проблематичним для великих міст - експерт

1 хв на прочитання28 Серпня 2024, 13:04
ФОТО: іллюстративне

Дефциту газу не буде, Нафтогаз встигне зробити запас, а вимкнення е/е будуть. Тривалий час без світла загрожує містам відсутністю води.

Взимку, впродовж опалювального сезону, коли температура буде нижче нуля, небаланс енергетичної системи буде такий, що графіки стабілізаційних вимкнень будуть впроваджені. І ці графіки матимуть три-чотири черги вимкнень. Це приблизно 12 годин плюс-мінус дві години вимкнень електричної енергії на добу. Спрогнозував директор спеціальних проєктів Геннадій Рябцев.

Браку газу не буде, але є загрози для великих міст під час майбутнього опалювального сезону. До 1 листопада треба накопичити 13,2 млрд кубометрів газу. У «Нафтогазі» запевняють, що зважаючи на темпи видобутку, які зросли на 7%, це можливо.

Експерт зазначив, що у більшості багатоповерхівок на вхід подається тільки холодна вода та електроенергія. За відсутності світла понад 4 годин, насоси компресорних станцій не можуть виконувати свою роботу.

«Вода не подається на верхні поверхи. І ризик пов'язаний не стільки з подачею води - це можна вирішити, зробивши запаси - скільки з каналізаційними мережами".

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: