Догори
Дати відгук

Опадів не буде, але буде -15: синоптики дали прогноз на січень

Синоптики на початку тижняне прогнозують істотних опадів, лише 11 січня в Одеській області невеликий дощ з мокрим снігом, 12 січня на Закарпатті та в Карпатах, вдень і у Вінницькій, Хмельницькій та Житомирській областях невеликий сніг.

3 хв на прочитання10 Січня 2021, 10:08
Поділитись:

В Україні сьогодні опади не очікуються, температура вночі 1-6° морозу, вдень від 2° морозу до 3° тепла. Про це повідомили в Українському гідрометцентрі.

"Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. У південно-східній частині, західних та місцями північних областях на дорогах ожеледиця. Вітер західний, північно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 1-6° морозу; вдень від 2° морозу до 3° тепла, у південній частині до 5° тепла; в Карпатах протягом доби 5-10° морозу", - йдеться у повідомленні.

У Києві та області 10 січня без істотних опадів. Вітер західний, північно-західний, 5-10 м/с. У столиці температура вночі 1-3° морозу, вдень близько 0°, на Київщині вночі 1-6° морозу, вдень від 2° морозу до 3° тепла.

Синоптики на початку тижняне прогнозують істотних опадів, лише 11 січня в Одеській області невеликий дощ з мокрим снігом, 12 січня на Закарпатті та в Карпатах, вдень і у Вінницькій, Хмельницькій та Житомирській областях невеликий сніг.

У західній частині на дорогах місцями ожеледиця.

Вітер західний з переходом на південно-східний, 5-10 м/с.

Температура вночі 2-7° морозу, у північно-східних областях, 12 січня і в східній частині до 10° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла; у південній частині вночі та вдень від 3° морозу до 2° тепла; в Карпатах вночі 6-11° морозу, вдень 1-6° морозу.

У столичному регіоні 11-12 січня без істотних опадів. Вітер західний з переходом на південно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі 2-7° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла.

Але такий лагідний  режим у січня буде не завжди. Синоптик Наталія Діденко повідомила, що українцям варто приготуватися до -15 в найближчі дні.

"До нас суне рухається страшне похолодання! Це не я так народ лякаю, а одним такою пропозицією можна визначити трьоденну концентрацію чутками, запитів, прохань про коментарі і прогнози на медіа-сайтах. Звичайно, у нас є гаджети, які вже нам розповіли, що буде і 5, і 10 і -15! І навіть набагато більше холодних градусів! Тепер спокійно і по порядку. Похолодання взимку до -15 градусів - це нормально ", - написала синоптик.

Погода дивує людей по всьому світу. Так, січень розпочався для мешканців Іспанії з шалених снігопадів, досить незвичних для центральної частини країни.

Такого снігопаду давно не пам'ятають тутешні місця: на північ, центр і схід Іспанії обрушився шторм «Філомена». За розрахунками синоптиків, до неділі білий килим повинен покрити половину території країни.

Снігом завалило і Мадрид. У Мадриді випало близько 10 см опадів. Незвичні до такого видовища жителі іспанської столиці змогли спробувати екзотичні види дозвілля (сніжки і валяння в снігу), а також спорту (ковзани).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Скріншот: devby.io
Посадіть реальне дерево онлайн: екс-політв'язень із Білорусі запустив незвичайний додаток для порятунку планети
4 хв на прочитання41 хвилину тому
Бранденбурзька брама, облита помаранчевою фарбою активістами руху «Останнє покоління». Фото: Paul Zinken/dpa/picture alliance
Екоактивістам, які у центрі Берліна облили Бранденбурзькі ворота фарбою, дали умовний термін
2 хв на прочитання2 години тому
Фото ілюстративне
У Венеції почали штрафувати туристів, які не заплатили збір за в'їзд до міста
1 хв на прочитання3 години тому
Сьогодні 26 квітня Міжнародний день памʼяті про Чорнобильську катастрофу
26 квітня – Міжнародний день памʼяті про Чорнобильську катастрофу
2 хв на прочитання4 години тому
З Тернополя намагалися незаконно відправити за кордон унікальний артефакт віком понад 400 млн років
1 хв на прочитання5 годин тому
Робимо зону відпочинку: поради й ідеї (ФОТО)
2 хв на прочитання6 годин тому
Близько 160 китів-лоцманів викинулися на мілину біля австралійського узбережжя
2 хв на прочитання7 годин тому
Бадан як низький бордюр для садової доріжки — ідея для ландшафтного дизайну (ФОТО)
1 хв на прочитання14 годин тому