Догори
Дати відгук

Онкохворого хлопця з COVID-19 відправили з лікарні додому вмирати (відео)

Прокуратура відкрила кримінальне провадження

2 хв на прочитання29 Жовтня 2020, 20:35
Фото - Олег Кулиняк з дружиною і доньками Фото - Олег Кулиняк з дружиною і доньками
Поділитись:

У Львові сталася трагічна історія з пацієнтом однієї з міських лікарень. 25-річного чоловіка з онкологією, який заразився коронавірусом, просто виписали з лікарні та відправили додому.

У 25-річного Олега Кулиняка стався крововилив, і він був госпіталізований в 5-у міську лікарню. Лікар знала, що молодий чоловік проходить лікування від онкологічного захворювання. У лікарні Олег заразився коронавірусом від сусіда по палаті. Відділення було вирішено закрити на карантин, а лікар Кулиняка замість того, щоб відправити пацієнта в іншу лікарню, просто виписала його додому. Деталі розповіла журналістка Марта Іванова на своїй сторінці в Facebook.

Рідні самостійно почали пошук лікарні, де б взяли хворого і зробили йому тест на коронавірус. На ці пошуки у них пішло 4-5 днів, які фактично коштували життя молодому чоловікові. Його змогли покласти в районну лікарню в Пустомитах, але його стан вже настільки погіршився, що лікарі просто не змогли йому допомогти й він помер.

"Лікуючий лікар Горон Наталія Юріївна з 5-ої лікарні відправила хворого з онкологією пацієнта додому. В цей час інші лікарі направляли своїх пацієнтів в інші медустанови. Спроби сконтактуватися з лікарем не давали ніяких результатів. Лікар просто не виходила на зв'язок", - процитувала журналістка слова дружини загиблого пацієнта.

Рідні Олега Кулиняка звернулися в поліцію і прокуратуру і було відкрито кримінальне провадження за фактом смерті пацієнта в результаті неналежного виконання обов'язків лікарями. Справу порушили за фактом ненадання медичної допомоги хворому пацієнтові, яке спричинило смерть. Подробиці повідомила "Магнолія-ТВ".

Нагадаємо, захворіли на COVID-19: що їсти, щоб швидше одужати.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.