Деякі їдять курячий бульйон під час хвороби, хтось же просто не може уявити свого життя без цієї страви.
Як повідомляється, у складі курячого бульйону є такі речовини як магній, залізо, мідь, селен і кальцій. Всі ці речовини є ключовими в нормалізації серцево-судинної системи, адже кальцій допомагає серцевому м'язу напружуватися, а магній навпаки - розслаблятися. Вони також можуть допомагати організму профілактичною дією, щоб уникнути інсульту, гіпертонії або інфаркту.
Також курячий бульйон може нормалізувати обмінні процеси і виводити з організму непотрібний холестерин.
Не існує людини, яка хоч раз у своєму житті не пила б курячий бульйон під час застуди і це можна пояснити.
У складі курячого бульйону є амінокислота - цистеїн. Ця речовина може допомогти розріджувати слиз у дихальних шляхах і допомогти людині легше дихати.
Однак це не всі властивості. Також бульйон здатний направляти рух лейкоцитів і знижувати запалення в організмі людини. В такому випадку бульйон повинен бути дуже наваристим.
Бульйон зварений на курятині може налагодити ненерацію омолоджуючих клітин і посприяти утворенню колагену в організмі.
Кістковий бульйон здатний підвищити рівень амінокислот, які зволожать шкіру, додадуть їй еластичність і пружний стан.
Крім цього, колаген може мати позитивний вплив на щільність кісток у жінок.