Догори
Дати відгук

Олімпійські втрати - Семеренко достроково покинула Пекін і повертається в Україну

У Facebook з'явилося звернення Семеренко

2 хв на прочитання10 Лютого 2022, 20:00
Біатлон Біатлон
Поділитись:

Для 36-річної Валентини Семеренко Олімпійські ігри у Пекіні були закінчені достроково. Семеренко взяла участь на двох стартах Олімпіади-2022, але вже після індивідуальної гонки, у якій не фінішувала через зняття на третьому колі, була змушена завершити виступ на Іграх, пише Суспільне.

Зняття Семеренко під час індивідуальної гонки пояснив головний тренер жіночої збірної України з біатлону Урош Велепець. Він розповів про проблеми зі здоров'ям, які відчувала спортсменка під час проходження дистанції.

У підсумку у збірній України з біатлону ухвалили рішення відправити Семеренко додому, в Україну, замінивши її Анастасією Меркушиною. Сама ж біатлоністка до цього часу не коментувала ані результати своїх виступів у Пекіні, ані стан самопочуття.

Проте згодом на офіційній сторінці федерації біатлону України у Facebook з'явилося звернення Семеренко, у якому вона поділилася емоціями від дострокового завершення виступів на Іграх. Семеренко визнала, що у Пекіні її організм "дав збій". І вважає, що її відсутність дасть можливість молодим спортсменкам стартувати у Пекіні.

"Напишу коротко. Всі знають, що спорт - це здоров’я. Здоровий спосіб життя, правильне та збалансоване харчування, нормальний сон. Все це сприяє зміцненню організму. Але цього таки не достатньо, щоб по-справжньому досягти гармонії в спорті. Біатлон — не просто моє життя, моя душа. Адже це надзвичайний прилив енергії, яка наповнює кожну клітину організму, змушує по-іншому дивитись на звичні речі, радіти кожному новому дню. Той, хто не займається спортом, ніколи не зрозуміє ту радість та приємну важкість в м’язах, яка виникає після тренування. А бажання щоденних тренувань може зрівнятись хіба що зі спрагою. Щасливі ті, хто присвятив себе спорту та несе горде звання "спортсмена" крізь все життя. Спорт — основа життя, адже так говорять: "Рух — це життя!". Всім висловлюю подяку за підтримку, будьте здорові", — сказала Семеренко.

Для 36-річної Валентини Семеренко Ігри у Пекіні стала п'ятими в її кар'єрі. Загалом вона мала 16 стартів на Олімпійських іграх упродовж своєї кар'єри.

Раніше ми писали, Рекорд на Олімпіаді-2022 – українські саночники проїхали дистанцію менше ніж за хвилину

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Соковита курочка з хрумкою картоплею в духовці — простий і доступний рецепт святкової страви
1 хв на прочитання3 години тому
Зображення згенероване ШІ
Ганс Геневейн Роуз (Hans Gonewein Rose) — троянда-свято (ВІДЕО)
1 хв на прочитання4 години тому
Фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
Фото: 24 Канал
Будьте уважні до дрібниць: фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
1 хв на прочитанняВчора
Хмарно з проясненнями: прогноз погоди в Україні на 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів у рамках експериментального проєкту 
2 хв на прочитанняВчора
На Закарпатті - сніголавинні попередження!
1 хв на прочитанняВчора
Стали відомі переможці всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків
1 хв на прочитанняВчора