Догори
Дати відгук

Окупанти знищили лікарню в Ізюмі й розібрали томограф на запчастини

Чергова дикість армії РФ у Ізюмі

2 хв на прочитання30 Вересня 2022, 18:00
Поділитись:

Російські окупанти зруйнували лікарню в місті Ізюм та знищили комп'ютерний томограф. Із нього витягли системні плати та інші деталі.

Міністерство охорони здоров'я України вирішує питання надання комп'ютерного томографа Ізюмській лікарні. Це може бути стаціонарний апарат або пересувний. Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

"Питання щодо комп'ютерного томографа, наприклад, який зруйнований в Ізюмі, це питання, що буде потребувати знову вирішення. Ми, МОЗ, завершили закупівлі, але технічно зараз опрацьовується — чи зможе лікарня там, де він стояв, викинути старий, який зруйнований (всі плати повиривали, все, що тільки можна), чи можемо поставити в цей заклад новий комп'ютерний томограф, чи все ж таки нам треба переорієнтувати й старатися поставити з допомогою міжнародних партнерів пересувний комп'ютерний томограф, який дозволить нам забезпечити швидку діагностику при інсультах і при політравмі", — сказав Ляшко.

При закупівлі медичного обладнання Міністерство охорони здоров'я зробило резерв у вигляді 25% обладнання, щоб одразу після деокупації населеним пунктам передавати його до лікарень. Обладнання зберігається на національному складі. Це — монітори пацієнта, наркозно-дихальна апаратура, апарати штучної вентиляції легенів, УЗД-апарати.

"Чому в Ізюмі? Бо там найбільше руйнування і хірургічна частина лікарень, хірургічний блок, відновленню не підлягає, тому зараз буде шпиталь, для того, щоб в подальшому спроєктувати — ми будемо робити, чи відновлюємо зруйноване, чи будуємо окремий хірургічний корпус", — сказав Ляшко.

Представники МОЗ та Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф оглянули медзаклади на звільнених територіях Харківської області. У населених пунктах одразу залишили бригади, які там чергують. Під час візиту оцінили ступінь руйнації медичних закладів та обладнання в них, частину обладнання окупанти знищили, частину вкрали. Як зазначив Віктор Ляшко, потреба по кожній лікарні вже з'ясована.

Обладнання надходитиме до деокупованих територій від МОЗ. Частина цього обладнання вже є у мобільному шпиталі, який розгортають в Ізюмі. Вирішується питання щодо зруйнованого окупантами хірургічного корпусу Ізюмської лікарні.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023