Догори
Дати відгук

Один з найбільших портів України виключає вибухи на своїй території

Після вибуху в Бейруті у ЗМІ з'явилось припущення, що на території Миколаївського морського порту зберігається аміачна селітра.

1 хв на прочитання06 Серпня 2020, 14:01
Поділитись:

Адміністрація Миколаївського морського порту офіційно заявила, що на її  території відсутні 3200 тонн селітри, яку вилучили та помістили на зберігання. Щоправда, точну дату вивезення селітри представники порту не уточнюють. Також невідомо, куди її вивезли.

Як ідеться в заяві порту, після трагічного вибуху в Бейруті в засобах масової інформації з'явилось припущення, що на території Миколаївського морського порту зберігається аміачна селітра, яка була завезена в 2018 році і її кількість більша, ніж була у сховищі Бейруту.

Виявилося, що у вересні 2018 року судно "ТУЗЛА" прибуло в Миколаївський морський порт з вантажем селітри аміачної загальною вагою брутто 3217,422 мт. 

 "Вивезення вищезазначеної вантажної партії селітри аміачної з території Миколаївського морського порту було завершено на початку 2019 року. На теперішній час залишки вантажу селітри аміачної, що була вивантажена з т/х "ТУЗЛА", в порту відсутні",- заявили в порту.

На фото відображено відкритий складський майданчик в тилу причалу №12 Миколаївського морського порту.

Відомо, вибух у Бейруті підняв у повітря величезну кількість хімікатів та вбив десятки людей (відео) . Наразі Бейрут оголошений зоною лиха.

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost